Joutsan seurakunta on etsinyt uutta seurakuntamestaria. Virka julistettiin hakuun 3.1. lähtien. Hakemuksensa lähetti kahdeksan henkilöä, joista yhtä haastateltiin ja esitettiin valittavaksi, mutta äänestyksen jälkeen kirkkoneuvosto päätti vielä jatkaa hakuaikaa 22.3. asti.

Hakijat olivat Heikki Guttorm (Liminka), Anne Jutila (Kauhava), Markus Rikkonen (Jyväskylä), Sari Kylmälahti (Jyväskylä), Juha Hellstén (Kouvola), Olli Halttunen (Jyväskylä), Sirkku Lindeberg (Hartola) ja Jarkko Sandell (Kangasniemi).

Viran hakuilmoituksessa edellytettiin suntion ammattitutkintoa tai vastaavaa ja työkokemusta suntion työstä sekä toivottiin esimieskokemusta. Haastatteluun kutsuttiin vain yksi, Heikki Guttorm Limingasta. Tilaisuuden perusteella todettiin, että kyseinen hakija täytti hyvin hakukriteerit, ja kirkkoneuvostolle esitettiinkin Guttormin valitsemista virkaan.

Kirkkoneuvosto päätti kuitenkin, että viran hakuaikaa jatketaan 22.3.2019 saakka ja aikaisemmat hakemukset otetaan huomioon. Jatketussa haussa painotetaan lisäksi konekaluston käyttötaitoa.

Viran hakuaikaa jatkettiin Teuvo Kuitusen esityksestä. Perusteluna oli vähäinen hakukriteerit täyttävien hakijoiden määrä. Jatketussa haussa tulisi lisäksi painottaa Kuitusen mukaan konekaluston käyttötaitoa. Tätä kannattivat Markku Malin ja Pirjo Kovanen. Äänestyksessä Kuitusen esitys meni läpi äänin 7–1 ja yksi tyhjää. Kirkkoherra Tuula Leppämäki ilmoitti asiaan eriävän mielipiteensä.

Tämän lisäksi kirkkoneuvosto päätti, että haastattelutyöryhmään kuuluvat kirkkoherra Tuula Leppämäen ja vs. talouspäällikkö Marko Varjosen lisäksi Teuvo Jaakkola, Sakari Eskelinen ja Arto Virtanen. Aikaisemmin työryhmässä ollut Liisa Temisevä kieltäytyi jatkamasta, jolloin Virtanen valittiin hänen tilalleen.

Janne Airaksinen