Moottoripyöräilyn luotettavuusajon, eli enduron perinteikäs Päijänteen Ympäriajo kilpaillaan 16.–17. maaliskuuta. Kilpailun merkittävin muutos on se, että Päijänneajolla ei enää ole enduron MM-osakilpailun statusta, kuten vuonna 2018 ja 2017 oli.

Kilpailun keskuspaikkana toimii edelleen Vierumäki, josta karavaani starttaa reitille lauantaiaamuna 16. maaliskuuta. Reitti saapuu Joutsan seutukunnalle Kärkistensalmen sillan suunnasta. Ohjelmassa ovat iltapäivästä peräkkäin ajettavat Tammijärven RH-Huollon ja Pappisten Vaihelan maastokokeet.

Kisapäivä päättyy Vierumäelle. Sunnuntaina, eli toisena ajopäivänä reitti kulkee etelää kohti ja päättyy Seutulaan pääkaupunkiseudun kupeeseen.

Kilpailuun on ilmoittanut 147 osallistujaa. Mukana Joutsan Moottorikerhosta ovat Kimmo Virtanen B3-luokassa ja Olli Hytönen C1-luokassa.

Päijänteen Ympäriajo järjestetään nyt 84. kerran. Ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin jo vuonna 1927. Kilpailulla on siten pitkät perinteet myös Joutsan seutukunnalla. Takavuosina erityisesti Josemorassa järjestetyt maastokokeet ja huoltotauot olivat huomattavia yleisömagneetteja. Josemorassa reitti on viimeksi vieraillut vuonna 2016.

Jukka Huikko

Kuva: Jukka Huikko, JS:n arkistot