Joutsan Seudun Taideseura on koostanut 36. vuosinäyttelynsä esille pääkirjaston näyttelytilaan. Esillepanon teema, Kamalan kaunis, lähtee ajatuksesta, että taiteen keinoin voi nähdä estetiikkaa asioissa ja ilmiöissä, joita ei yleisesti mielletä kauniiksi.

Kauneus on todella katsojan silmässä, tai kuvaajan siveltimessä. Vuosinäyttelyn tavoitteena on antaa katsojalle esteettisiä elämyksiä ja haastaa näkemään kauneutta yllättävissäkin paikoissa, kertoo Hanna-Leena Soisalo Taideseurasta.

Riitta Lammin herkkä akvarelli Selänpohjan roskiksista, Anneli Osmion Kaunis kaali ja Liisa Röngän pehmeä pastellikuvaus rikkinäisestä kattilasta ilmentävät hyvin näyttelyn teemaa. Mainita pitää myös Riitta Schroderuksen kohteliaat kalat.

– Vuosinäyttelyssä ovat myös edustettuina Taideseuran viimekesäisen Jousitien vanhoja rakennuksia -maalauskurssin tuloksia. Tyhjilleen jäänyt apteekkarintalo on inspiroinut useita aurinkoisia tulkintoja.

Kuvataiteen lisäksi esillä on myös Martti Hyppäsen puuveistoksia sekä Kirsti Syrjäsen ja Leena Gäddnäsin keramiikkaa.

Näyttely on avoinna 28.3. asti kirjaston aukioloaikoina.

Yläkuvassa Riitta Schroderuksen akvarellit nimeltä Käyhän taaskin tarinoimassa ja Oli oikein hauska tavata.

Janne Airaksinen


Leena Gäddnäs, keramiikka, Elämässä kiinni.

Hanna-Leena Soisalo, öljy, Kesän henki.