Linja-auton käyttäjien kannattaa olla tarkkana ja varmistaa, mistä mikäkin vuoro poimii asiakkaat kyytiin Joutsassa ja Leivonmäellä. Maaliskuun alusta on nimittäin astunut voimaan joukko reittimuutoksia, joiden myötä suurin osa etelään ja pohjoiseen suuntautuvasta pikavuoroliikenteestä pysähtyy Joutsassa vain Nelostien pikavuoropysäkillä, eikä linja-autoasemalla.

Leivonmäellä tämän hetken tilanne on, että vuoroja pysähtyy vain Nelostien pysäkillä, eikä lainkaan Teboilin pysäkillä. Savonlinja lopetti Teboililla käynnit jo keväällä 2017 ja Koiviston Auto seurasi nyt perässä.

Sinänsä linja-autoa käyttävien matkaajien tilanne on parempi kuin vuosiin. Esimerkiksi arkisin Nelostietä etelään ja pohjoiseen kulkee päivittäin parisen kymmentä vuoroa suuntaansa. Myös hintataso on takavuosiin nähden edullinen.

Sen sijaan viimeisimmistä reittimuutoksista tiedottaminen on linja-autoyhtiöiltä epäonnistunut. Joutsan Seudun tietojen mukaan ainakin yksittäisiä matkaajia on jäänyt vaille kyytiä, kun nämä ovat odottaneet totuttua vuoroa väärällä pysäkillä.

Ajantasainen vuoroinformaatio löytyy Matkahuollon verkkosivuilta, myös OnniBus.com-yhtiön vuoroja koskien.

Tilanne on herättänyt huolta myös Matkahuollon pakettipalveluiden tulevaisuuden suhteen Joutsassa ja Leivonmäellä. Tiistaina Joutsan Seudun Espanjasta tavoittama Matkahuollon palveluverkosta vastaava johtaja Jari Vainio vakuutti, että asiamiespisteiden toiminta ja pakettipalvelut jatkuvat normaalisti.

Näin kertoi Joutsan Seudulle myös Leivonmäen Teboilin päällikkö Jarno Koskelainen. Matkahuollon asiamiespiste Leivonmäellä on juuri Teboililla. Teboililta voi siis edelleen lähettää paketteja ja vastaanottaa entiseen tapaan. Sama koskee myös Joutsan asiamiespisteitä.

– Pakettipalvelut jatkuvat normaalisti. Se on fakta, että Koiviston Auto ei enää tässä pysähdy, mutta pakettiliikenne hoituu toisella tapaa, kertoo Koskelainen.

Jukka Huikko

Tagged with →