Metsäammattilaisten Metsätaitoilun SM-kisat kilpaillaan kuluvan viikon perjantaina ja lauantaina Hartolassa ja Joutsassa.

Perjantaina kisataan Hartolassa pikakisa ja lauantaina on vuorossa Joutsassa järjestettävä normaalikilpailu. Joutsassa kilpailukeskuksena toimii liikuntahalli ja kilpailijat liikkuvat aamukymmenen ja iltapäivän yhden välisenä aikana Joutsan kirkonkylän laduilla hiihtäen noin 9,5 kilometrin reitin.

Mainittuna aikana laduilla on liikkeellä noin 150 kilpailijaa, joten kuntoilijoiden kannattaa huomioida tämä omien lenkkiensä suunnittelussa. Lauantain kilpailun järjestelyistä vastaa Metsäalan tekniset Itä-Päijänne.

Kilpailussa hiihtoreitin varrella on kahdeksan perinteistä metsätaitokisan tehtävää, muun muassa puuston kuutiomäärän ja puun korkeuden arviointia.

Markku Parkkonen

Tagged with →