Joutsalaisten antamat nopeat ja tarkat havainnot eiliseen epäiltyyn asuntomurtoon liittyen olivat avainasemassa tilanteen ratkaisemisessa. Joutsan poliisi antoikin erittäin suuret kiitokset yleisölle, jolta tuli varsinainen ryöppy havaintoja. Kansalaisten toiminnan lisäksi kiiteltiin vartiointiliike Jokitan aktiivisuutta. Kaksi epäiltyä on otettu illalla kiinni, pantu putkaan, ja tiistaiaamuna kuulustelut olivat juuri käynnistymässä.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle maanantaina Vasaratieltä kello 15.45. Asukas palasi kiinteistöönsä, ja paikalta lähti pakoon kaksi henkilöä farmarimallisella vaaleansinisellä Volkswagen Passat -henkilöautolla. Rekisterikilven alkuosa oli RP.

Nämä tiedot poliisi välitti Joutsan Seudulle uutisointia varten. Digi-julkaisun ja sosiaalisen median kautta poliisin pyyntö saada havaintoja levisi valtavalla nopeudella, ja tietoa epäiltyjen liikkeistä alkoi tulla.

Kello 20.00 tienoilla auto tuli poliisipartiota vastaan Teollisuustiellä, ja henkilöt kiinniotettiin. Epäiltynä törkeästä varkaudesta ovat vuonna 1973 syntynyt mies Hyvinkäältä, ja vuonna 1992 syntynyt nainen Keravalta. Mainitusta kiinteistöstä on todettu anastetuksi omaisuutta. Poliisi tutkii lisäksi, onko naisepäilty syyllistynyt rattijuoppouteen ja ajo-oikeudetta ajamiseen.