Joutsassa Teollisuusalueella lujitemuovituotteita valmistava ja 16 henkeä työllistävä Wavin-Labko Oy vaihtaa nimeään. Yritys toimii jatkossa nimellä Wavin Finland Oy. Nimenmuutokseen tähtäävä prosessi käynnistyi jo viime syksynä.

– Muutosprosessissa hioudumme vahvemmin osaksi kansainvälistä konserniamme ja viestimme osaamistamme kiinteistötekniikan ja infran asiantuntijana, kertoo Suomen myyntijohtaja Tony Äijö.

– Vaikka nyt, virallisen nimenmuutoksen myötä vanha nimemme Wavin-Labko Oy, jää osaksi yrityksemme historiaa, niin vuosien myötä kartutettu vahva osaamisemme siirtyy osaksi uutta Wavin Finland Oy:tä. Olemme edelleen vahva hule- ja jätevesiratkaisujen infrapuolen toimija, jolla on nyt entistä paremmat edellytykset palvella asiakaskuntaansa paremmin, kun olemme kasvaneet kiinteistötekniikan luotettavaksi asiantuntijaksi ja ratkaisutoimittajaksi, hän jatkaa.

Wavinin Suomen pääkonttori sijaitsee Tampereella. Joutsan ohella toinen tuotantolaitos löytyy Kangasalalta. Myyntikonttoreita on neljä ympäri maan.

Wavin-Labko Oy on toiminut Joutsassa nykymuodossaan vuodesta 2008 alkaen. Sitä ennen Joutsan tuotantolaitoksessa vastaava tuotanto tapahtui Lasa-Muovi Oy:n nimissä. Lasa-Muovi oli Wavin-Labko Oy:n ja pumppaamoita valmistavan Grundfosin yhteisyritys. Wavin omisti ”Lasasta” 80 prosenttia ja Grundfos loput.

Vuonna 2008 Lasa-Muovi Oy siirtyi kokonaan Wavin-Labko Oy:n omistukseen ja toiminta siten Wavin-Labko Oy:n alle. Grundfos toimii edelleen samassa tehdaskiinteistössä omissa tiloissaan, kuten jo Lasa-Muovinkin aikaan.

Jukka Huikko

Wavin Finland Oy:n myyntijohtaja Tony Äijö on tuttu näky myös Joutsan tehtaalla.