Joutsan maakuntaviestijoukkueen hiihtäjät Henriikka Haapala (vas.), Elli Lavia, Kati Lavia, Bettina Törnvall, Veli-Matti Räsänen, Marko Hartonen, Pertti Räsänen, Väinö Koistinen (edessä vas.) ja Aleksi Saarela. Kuva: Pirjo-Liisa Räsänen.

Joutsan Pommin hiihtäjät Mirva Pynnönen ja Heikki Peltonen osallistuivat 10.2.2019 järjestettyyn VasaBotnian -hiihtoon. 50 km perinteisen hiihtotavan kilpailu oli samalla veteraanien SM-kilpailu ja pommilaisille varsin menestyksekäs. Mirva Pynnönen hiihti N50-sarjassa SM-kultaa ja Heikki Peltonen M60-sarjassa SM-hopeaa.

Viime viikonloppuna keskisuomalaiset hiihtäjät kokoontuivat Saarijärvelle mittelemään paremmuudesta. Kaksipäiväisen hiihtoviikonlopun ohjelmassa olivat lauantaina maakuntaviesti ja sunnuntaina piirinmestaruuskilpailut. Kisaviikonloppu vietiin läpi mitä mainioimmassa keväisen aurinkoisessa säässä. Maakuntaviestissä oli yhdeksän osuutta, joista neljä ensimmäistä hiihdettiin perinteisellä ja seuraavat viisi osuutta vapaalla hiihtotavalla. Joutsan joukkue hiihti sijalle 9, kun mukana oli 15 joukkuetta. Joutsan joukkueessa hiihtivät hiihtojärjestyksessä Veli-Matti Räsänen, Bettina Tönvall, Kati Lavia, Henriikka Haapala, Aleksi Saarela, Pertti Räsänen, Elli Lavia, Väinö Koistinen ja Marko Hartonen.

Sunnuntain piirinmestaruuskilpailut hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla. Pommin juniorit nappasivat mitalivärisuoran. Päivän ylivoimainen mestari oli M10-sarjassa Pommin Aleksi Saarela, joka kukisti kahden kilometrin matkalla toiseksi tulleen Pihtiputaan Tuiskua edustavan Oskari Paanasen lähes 46 sekunnilla. Pronssia hiihti Jämsänkosken Ilveksen Emil Ruokostenpohja jääden Saarelalle jo lähes minuutin.

N13-sarjan mitalistit kävivät tiukkaa keskinäistä kamppailua ja sijat vaihtuivatkin kolmen kilometrin matkan aikana. Mestaruuden voitti Jämsänkosken Ilvestä edustava Karoliina Hirvelä vain 4,9 sekunnin erolla hopeaa ottaneeseen Pommin Elli Laviaan. Kolmanneksi hiihti Viitasaaren Viestin Lottaliina Holm, joka jäi voitosta 5,1 sekuntia. Lavian ja Holmin eroksi jäi vaivaiset 0,2 sekuntia.

M14-sarjan viidellä kilometrillä Pommin Väinö Koistinen otti pronssia. Eroa voittajaan Uuraisten Urheilijoita edustavaan Vilho Stenmaniin kertyi 3.07 minuuttia. Hopeaa otti Koiviston Kipinän Anssi Mustonen. N10-sarjan kahdella kilometrillä Pommin Iida Lavia sijoittui viidenneksi. Eroa voittajaan Saarijärven Pullistuksen Petra Rautiaiseen kertyi 1.27 minuuttia. Tässä sarjassa kaikki osallistujat palkittiin mitaleilla, joten pommilaisille sunnuntai toi mitalisadetta.

Kati Lavia


Kuvassa PM-mitalistit Väinö Koistinen (vas.), Elli Lavia, Aleksi Saarela ja Iida Lavia. Kuva: Kati Lavia.

Tagged with →