Joutsan Pommin Suvi Minkkinen onnistui hyvin ampumahiihdon maailmancupissa Yhdysvaltojen Soldier Hollow’ssa. Torstaina naisten pikakilpailussa Minkkinen ampui puhtaasti ja oli lopputuloksissa 60:s. Liian kova alkuvauhti verotti menoa ladulla.

– Ammunta oli tietysti hyvä, mutta ilmeisesti lähdin vähän liian kovaa, ja tämä korkeus on aika petollinen. Makuuammunnasta kun nousin, niin jysähti jalkoihin ihan täysin. Sen jälkeen oli todella vaikeaa. Varmaan tämä oli rankin kisa, missä olen ollut. Positiivista on, että jaksoi vielä sellaisesta rasitustilasta ampua nollat, mutta ei tuohon hiihtoon voi olla millään tyytyväinen, kommentoi Minkkinen.

Hyvät esitykset jatkuivat lauantaina takaa-ajokisassa, jossa Minkkinen ylsi 50:nneksi ja sivusi uransa parasta maailmancup-sijoitusta. Kaksi sakkokierrosta ampunut Minkkinen nousi takaa-ajossa kymmenen sijaa.

– Tänään kroppa tuntui jo paljon pirteämmältä. Selvästi tarvitsi vähän enemmän aikaa sopeutumiseen. Ammunta oli hyvä, mutta tietysti, kun molemmat sakot tulivat viimeiseltä ampumapaikalta, niin se vähän harmittaa. Yhteensä vain kolme sakkoa kolmessa edellisessä kisassa on tosi hyvä suoritus. Hyvillä mielin voi lähteä täältä kotiin, totesi Minkkinen kisan jälkeen.

Markku Parkkonen

Tagged with →