Poliisi avaa uudestaan jo kertaalleen lopetetun tutkinnan liittyen Joutsan entisen peruspalvelujohtajan Päivi Hakulisen tutkintoon. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta on toimitettu poliisille jälkikäteen materiaalia, josta poliisilla ei ollut tietoa, kun päätös tutkinnan lopettamisesta tammikuun lopulla tehtiin.

– Juttu tietysti avataan, koska on ilmennyt materiaalia ja uutta tietoa. Nyt arvioidaan, onko asiassa syytä epäillä rikosta ja mistä rikoksesta mahdollisesti olisi kyse. Syyttäjän kanssa palaveeraamme asiasta lähiaikoina, kertoo rikoskomisario Markku Latvala Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Tutkintapyynnön Hakulisesta teki viime keväänä Joutsan perusturvalautakunnan jäsen Kalle Willman. Willman katsoi, että Hakulisella ei olisi erikoissairaanhoitajan tutkintoa, vaikka Hakulinen on tutkintapyynnön mukaan näin ilmoittanut vuonna 2011 hakiessaan peruspalvelujohtajan virkaa.

Markku Parkkonen

Tagged with →