Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt joutsalaiselle Haihatuksen Henki ry:lle 30.000 euron apurahan Haihatuksen 20-vuotisjuhlavuoden toimintaan. Apuraha myönnettiin Paavo Koskisen rahastosta.

Taidelaitos Haihatus täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Haihatuksen juhlavuoden aloitti viime vuoden lopulla edesmenneen Haihatuksen toisen perustajan Merja Metsäsen retrospektiivinäyttely, joka on avoinna Haihatuksen violetissa talossa vielä viikonloppuna 16.–17.2.

Haihatuksen järjestyksessään 20:nnen kesänäyttelyn kokoavat Haihatuksessa viime vuosina tutuksi tulleet kuraattorit ja taiteilijat Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen, Tiia Matikainen ja Pasi Mälkiä. Kesänäyttelyä kootaan Haihatuksen omintakeisessa hengessä, ja 20-vuotisjuhlavuonna näyttelyssä korostuvat kohtaamiset. Näyttely on avoinna 29.6.–4.8. ja ryhmille 16.8. saakka. Avajaisia vietetään avoimen kansanjuhlan merkeissä lauantaina 29.6.

Markku Parkkonen

Tagged with →