Perusturvalautakunnan toimintasuunnitelmasta ja talousarvion perusteluista vuodelle 2019 käy ilmi, että Huuponhovin vanhainkotitoimintaa ollaan muuttamassa Jousen tapaiseksi tehostetun palveluasumisen yksiköksi. Se merkitsee 18 hoitopaikan vähentämistä yhdeksään. Varsinaista päätöstä asiassa ei perusturvalautakunta ole tehnyt. Alasajo on menossa. Laatu Huupossa on ollut parasta Joutsassa.

Nyt siis ollaan toisaalta muuttamassa Jousessa Koivulan 15 paikkaa seututerveyskeskuksen vuodeosastoksi. Omien hoitopaikkojen menetys on näin ollen yhteensä 24 eli yhden hoivakodin verran. Kun tiettävästi uudet yksityiset asumispalveluyksiköt alkavat olla täynnä, herää kysymys mihin vanhukset jatkossa voidaan yksityistää?

Olen yrittänyt saada kunnanhallituksen ja perusturvalautakunnan selvityttämään, mitä Huupon säilyttäminen entisellään tulisi maksamaan kunnalle, asiakkaille ja henkilökunnalle, mutta turhaan. Palvelusetelien myöntäminen merkitsee kunnalle noin 120 euron kustannusta vuorokautta ja sijoitettavaa kohti. Mihin meidät lisääntyvät vanhukset saadaan jatkossa edes sijoitettua? Olisiko kunnanvaltuuston aika ottaa ohjat kunnassa?

Kalle Willman
huolestunut seniori Joutsassa