Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla Yrittää -kilpailun semifinaalikiertue pidettiin 8. helmikuuta Jyväskylässä. Keski-Suomen nuoria osallistui semifinaaliin yli 70 ja heidän perustamansa 24 uuden yrityksen joukosta parhaat etenivät kevään finaaliin.

Jyväskylän Gradiassa liiketaloutta opiskelevat joutsalainen Matti Nurminen (kuvassa vasemmalla) ja muuramelainen Petrus Mutanen pärjäsivät kisassa yrityksellään Löylypojat NY ja matkaavat toukokuussa Helsingissä pidettävään finaaliin. Paras toisen asteen nuorten yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kisoissa Ranskassa Lillessä.

Jyväskylän semifinaalissa nuoret esittelivät ja myivät tuotteitaan ja palveluitaan iltapäivän ajan Kauppakeskus Sepässä. Tuomaristo koostui keskisuomalaisista yrittäjistä ja liike-elämän ammattilaisista, jotka valitsivat ja palkitsivat parhaat yritykset.

Löylypojat NY tarjoaa kiuaskivien vaihtopalvelua ja myy oheistuotteena Erja Raittinen Oy:n saunatuotteita.

– Liikeidea ja toiminta rakentuu erinomaiselle uudelle oivallukselle, ostaminen on tehty helpoksi asiakkaalle, tiimi oli tunnistanut selkeitä kohderyhmiä palvelulleen, tiimi oli miettinyt palvelun oheen myös oheismyyntituotteita ja yrityksellä on todella valmis konsepti laajennettavaksi, kilpailun tuomaristo kommentoi parhaan palvelun yritystä.

Reilu viikko sitten Nurminen voitti kolmihenkisen joukkueen kanssa myös Taitaja-kilpailun semifinaalin yrittäjyyden sarjassa ja joukkue kisaa toukokuussa Joensuussa ammattitaidon SM-kisassa.

Tarja Kuikka

Tagged with →