Pelastuslaitoksen suunnitelmien Joutsan paloasemalle sijoitettu palotarkastajan virka säilyy myös jatkossa. Viran nykyinen haltija Teijo Mäkinen (kuvassa) valittiin taannoin Joutsan Vesihuolto Oy:n toimitusjohtajan tehtävään.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen eteläisen toiminta-alueen palopäällikkö Pertti Loivamaa kertoo Joutsan Seudulle, että virka tullaan täyttämään alkuun viransijaisuutena. Mäkiselle on myönnetty palotarkastajan tehtävästä virkavapaata toimitusjohtajan tehtävän koeajalle.

Jos ja kun Mäkinen myöhemmin irtisanoutuu, tullaan tehtävä täyttämään pysyvästi julkisen haun kautta.

– Sijoituspaikkana säilyy edelleen Joutsan paloasema, vakuuttaa palopäällikkö Loivamaa.

Joutsan paloasemalle on palotarkastajan lisäksi sijoitettu palomies-kalustonhoitajan vakanssi sekä aluepalomestarin virka. Viimeksi mainittua pestiä hoitaa Lauri Laine. Aluepalomestarin johdettavana on Joutsan paloasemaryhmä, johon lukeutuvat lisäksi Luhangan, Leivonmäen, Toivakan ja Leppälahden paloasemat.

Jukka Huikko

Lue myös:

JS 16.1.2019: Teijo Mäkinen Joutsan Vesihuollon johtoon