Joutsalaiset Räsäsen hiihtäjäsisarukset olivat mukana viime viikonlopun SM-hiihdoissa Imatralla.

Joutsan Pommia edustava Riikka-Liisa Räsänen hiihti naisten 10 kilometrin perinteisellä sijalle 49 ajalla 30.52,2. Eroa voittajaan, Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoskeen tuli 4.20,4. Kisassa hiihti maaliin 103 hiihtäjää.

Sprinttikisassa Riikka-Liisa Räsänen jäi karsintavaiheeseen ja sijalle 48.

– Perjantain kisa oli melko tasainen veto, mutta viimeinen rutistus jäi uupumaan. Sunnuntain sprinttikin oli ihan onnistunut veto, mutta vauhti vaan ei riittänyt jatkoon haastavissa olosuhteissa. Kokonaisuutena viikonlopusta jäi ihan ok maku, vaikka ehdottomasti parempaa sitä lähti hakemaan, kertoi Riikka-Liisa Räsänen.

Jämsänkosken Ilvestä edustava Veli-Matti Räsänen hiihti miesten perinteisellä 15 kilometrillä sijalle 24 ajalla 39.59,6. Eroa voittajaan, Jämin Jänteen Ristomatti Hakolaan tuli 3.14,0. Kisassa hiihti maaliin 139 hiihtäjää. Räsäsen SM-sijoitus oli 22:n, koska mukana oli myös ulkomaisia hiihtäjiä.

Miesten viestissä Veli-Matti Räsänen oli avaajana Petoteamin ykkösjoukkueessa. Räsänen oli osuudellaan kymmenes ja joukkue lopputuloksissa 13:s.

Sprintissä Veli-Matti jäi sijalle 75.

– Perjantain kisa oli paras SM-sijoitukseni normaalimatkoilla. Ehdottomasti kauden parasta kulkua ja suoritukseen olen tyytyväinen kaikin puolin. Lauantain viestissä jatkui hyvä kulku ja muutamista haavereista huolimatta sain tehtyä suhteellisen ehjän suorituksen. Sunnuntain sprintissä ei sitten enää tapahtunutkaan mitään, jalat olivat selkeesti jääneet edellisille päiville, kommentoi Veli-Matti Räsänen.

Markku Parkkonen

Juttuun on lisätty 5.2.2019 klo 9.20 Räsästen kisakommentit sekä Veli-Matti Räsäsen sprinttitulos.

Imatran SM-hiihtojen tulokset.