Joutsan Lämpölaitehuolto Oy on toimitusjohtajansa Samuli Virtasen vetämänä laajentanut liiketoimintaansa myös LVI-puolelle. Yrityksen toiminta alkoi vuonna 2011 lämmitysjärjestelmiin liittyvillä töillä, kuten lämpölaitteiden huolloilla, öljysäiliöiden tarkastuksilla ja kiinteistön lämmitysmuodon vaihtoon liittyviä töitä. Viimeksi mainitussa on kyse maalämmöstä.

LVI-ala (lyhenne sanoista lämpö, vesi, ilma) on työllistänyt Virtasta enenevissä määrin jo kolmatta vuotta. Vuosi sitten hän palkkasi putkipuolelle yhden työntekijänkin.

Taannoin hän osti erään eläkkeelle jääneen putkialan yrittäjän varaston sisällön, ja siitä seurasi huomattava lisätilan tarve. Tämä ratkesi suotuisasti, kun Virtanen pääsi kauppasopimukseen Joutsan kunnan kanssa tyhjillään olevasta hallista. Teollisuustiellä sijaitsevassa tilassa oli aiemmin toiminut leipomo, ja se oli ollut pitkään kunnalla myynnissä. Noin puolisen sitten tila siirtyi Virtasen firmalle 36.600 euron kauppasummalla.

– Lisätilan tarve oli suuri, koska suurin osa hankituista tavaroista oli kotitalon varastoissa. Uusi halli sijaitsee vieläpä kätevästi yrityksen ensimmäisen hallin läheisyydessä, saman mutkan toisella puolella.

– LVI-ala on ollut mukana kuvioissa koko ajan vähintään pienimuotoisesti, ja kysyntää tuntuu olevan kasvavissa määrin. Käytännössä joka päivä tulee jokin putkihomma, ja palkattu työntekijä keskittyykin täysin sille puolelle, kertoo Virtanen.

Virtanen on suorittanut oppisopimuksella LVI-asentajan tutkinnon ja omaa sähköasentajan koulutuksen ammattikoulusta. Edelleen öljypoltinhuollot ja muut öljylämmittämiseen liittyvät asiat työllistävät Virtasen yritystä runsaasti.

Joutsan Lämpölaitehuolto Oy:n toimialue kattaa Joutsan ympäryskuntineen, mutta käytännössä pistokeikkoja on myös kauas lähimaakuntiin.

Yläkuvassa Joutsan Lämpölaitehuolto Oy:n yrittäjä Samuli Virtanen, sylissään jälkikasvu Kasperi Virtanen, joka on isänsä tavoin hyvin kiinnostunut teknisistä asioista.

Janne Airaksinen


Entinen leipomohalli Teollisuustiellä on nyt Samuli Virtasen yrityksen käytössä.