Kunnanhallitus päätti, ettei se myönnä tukea Metsäalan Tekniset Itä-Päijänne ry:lle. Kyseinen yhdistys järjestää Joutsan Joutopäivien yhteydessä 6.7.2019 tukkilaismaratonin SM-kilpailut Joutsan Uimalassa. Yhdistys anoi siksi Joutsan kunnalta tukea 2.500 euroa tukkilaistapahtuman järjestelyihin.

Perusteluina oli, että tukkilaiskisojen järjestäminen vaatii paljon toimitsijoita sekä kilpailuun liittyvää materiaalia kuten puomit ja sumajuoksutukit. Pääsylipputulojakaan ei ole luvassa, koska Joutsan Joutopäivät pidetään maksuttomana tapahtumana, ja näin ollen tukkilaiskisoihinkaan ei myydä pääsylippuja.

Kunta ohjaa yhdistyksen neuvottelemaan Joutsan yrittäjäyhdistyksen kanssa avustuksesta. Kunta on jo aikaisemmin päättänyt tukea yrittäjäyhdistystä tämän vuoden Joutopäivien osalta 15.000 eurolla.

Janne Airaksinen

Tagged with →