Keski-Suomen Liikunta ry palkitsi urheilun ja liikunnan saralla kunnostautuneita henkilöitä ja urheiluseuroja Keski-Suomen Urheilugaalassa Jyväskylässä viime perjantaina.

Luhangan Väreen Yöjuoksu palkittiin Luhangan vuoden 2018 liikuntatekona. Perusteluina palkitsemiselle oli se, että Väre on järjestänyt jokakesäistä yöjuoksutapahtumaa Luhangan kirkonkylällä jo pitkään.

Joutsan viime vuoden liikuntatekona palkittiin seuravalmentaja Mika Sirkka. Sirkan palkitsemisen perusteluina oli tämän aktiivinen toiminta Joutsan Pommissa ja jo yli kaksikymmentä vuotta kestänyt ohjaus- ja valmennustyö yleisurheilussa Joutsassa.

Sirkan todettiin myös hoitaneen seuran yleisurheilun toiminnanohjauksen, osallistuneen leireille, kilpailuihin ja seuratoimintaan. Lisäksi hänen todettiin näyttävän esimerkkiä muille ja suhtautuvan erittäin positiivisesti nuoriin ja liikuntaan yleisesti.

Joutsan Pommin seuravalmentaja Mika Sirkan (oik.) palkitsemisen perusteluina oli muun muassa hänen aktiivinen toimintansa Pommissa. Kuva viime vuoden lopulla järjestetystä Joutsan kunnan omasta palkitsemistilaisuudesta, jossa Sirkalle ojensivat palkinnon ja kukat talous- ja hallintojohtaja Antti-Pekka Hokkanen (vas.) sekä hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Leo Niinikoski. Arkistokuva/Tarja Kuikka.

Tarja Kuikka