Joutsan yhtenäiskoulun yhdeksäsluokkalaiset Konsta Flink, Matti Nieminen ja Aleksi Reponen (kuvassa) sijoittuivat viime viikolla kolmanneksi Taitaja-aluekilpailussa Äänekoskella. Sen myötä Pojat-nimisellä joukkueella kisannut kolmikko jatkaa toukokuussa Joensuussa järjestettäviin SM-kilpailuihin.

Taitaja-kilpailu on kaikille yläkoululaisille avoin, vuosittain järjestettävä kilpailu, jossa kolmihenkiset joukkueet suorittavat eri ammateissa tarvittaviin taitoihin liittyviä tehtäviä. Kisa käydään ensin paikallistasolla, jonka jälkeen parhaimmat joukkueet etenevät aluekilpailuihin. Aluekilpailujen voittajat pääsevät edelleen loppukilpailuun.

Tarja Kuikka

Kuvassa Konsta Flink, Matti Nieminen ja Aleksi Reponen marraskuussa Jämsänkoskella käydyn Taitaja-paikalliskilpailun jälkeen. Tuolloin kolmikon tuloksena oli paikalliskisan voitto. Kuva: Sanna Pienmäki