Joutsan seurakunnan uusi kirkkovaltuusto valitsi ensimmäisessä kokouksessaan kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi vuosille 2019–2020 luhankalaisen Teuvo Jaakkolan (kuvassa). Valinta oli yksimielinen. Samaten yksimielisesti valtuuston varapuheenjohtajaksi valittiin leivonmäkinen Pekka Hujanen.

Jaakkola edusti vaaleissa Yhteinen vanha Joutsan seurakunta -listaa (YV) ja Hujanen Avoin uudistuva kotiseurakunta -listaa (AU).  Jaakkolan lista sai vaaleissa valtuustoon 11 paikkaa eli yksinkertaisen enemmistön. AU-lista sai seitsemän paikkaa ja yksi paikka meni Yhtenäinen seurakuntamme -listalle (YS).

YV-listan ja koko vaalien ääniharava, luhankalainen Kirsi Pohjola oli ennen valtuuston kokousta ilmoittanut, että ei ole käytettävissä puheenjohtajavalinnoissa työkiireisiinsä vedoten.

Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan valinnassa ryhmät eivät olleet päässeet etukäteen sopuun, vaan valinnasta käytiin äänestys. Äänestyksessä YV-listan Teuvo Kuitunen sai kymmenen ääntä ja AU-listan Pirjo Kovanen seitsemän ääntä. Näin Kuitunen tuli valituksi kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii aina kirkkoherra.

Kirkkoneuvostoon valittiin YV-listalta Teuvo Kuitunen (pj., Niilo Nieminen), Kirsi Pohjola (varalla Pirjo Mäkinen), Sirkka Långström (Pirkko Kiviö), Markku Malin (Aarre Talja) ja Sakari Eskelinen (Mikko Majanen) sekä AU-listalta Pirjo Kovanen (Hanne Laitinen), Arto Virtanen (Jukka Partanen) ja Liisa Temisevä (Viola Fredin).

Luhangan kappelineuvoston jäseniksi valittiin Pertti Seimola (varalla Mikko Majanen), Eila Virtanen (Leena Vuori), AnnaMarja Vilander (Pirkko Hietanen), Pertti Pusa (Eino Polvela), Kirsi Pohjola (Emma Karppinen) sekä Raila Helenius (Ulla Kiviniemi).

Leivonmäen kappelineuvoston jäseniksi valittiin Pekka Hytönen (Pekka Helqvist), Matti Kosonen (Eero Kuusisto), Anja Hujanen (Helinä Sipiläinen), Kirsti Häkkinen (Liisa Temisevä), Viola Fredin (Mirja Rantanen) sekä Jukka Partanen (Janne Pirhonen).

Kirkkovaltuusto valitsi Keski-Suomen seurakuntien kehitysvammaistyön yhteisjohtokuntaan varsinaiseksi jäseneksi vuosiksi 2019–2022 Matti Kallioisen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Pirkko Simon.

Kirkkovaltuusto valitsi Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukunnan ja palvelevan puhelimen yhteisjohtokuntaan jäseneksi vuosiksi 2019–2022 Kirsi Pohjolan ja hänelle henkilökohtaiseksi varajäseneksi Liisa Temisevän.

Kokouksessa valtuutettu Pirjo Mäkinen teki neljä aloitetta koskien seurakunnan johtoryhmää, taloustoimikuntaa, strategiaa sekä kokousten ajankohtia. Aloitteet menevät kirkkoneuvoston käsittelyyn.

Markku Parkkonen