Haluan jakaa tämän onnistumisen tunteen – myös kehottaen tarkistamaan omalta kohdaltanne.

Nykyinen ”automaatio ja digiaika” kaikkiin meitä koskeviin tietoihin ei aina tunnu helpottavalta, vaan miltei työläältä mikäli haluat seurata onko kaikki niin kuin pitää.

Olen omasta mielestäni riitoja sekä väittelyjä karttava, mutta annettuja/saatuja etuja tai oikeuksia puolustava. Haluan hajottaa numerotiedot niin, että pystyn tiedostamaan mistä ne koostuu.

Niinpä nyt kun postin kautta meille, kuten varmaankin kaikille tuli verohallinnon uuden ohjelman kautta tulostettuna pelkistetty henkilökohtainen vero-% tietoineen.

Huomasin, että minulta puuttui 20 % invalidivähennys (valtion tuloverosta) mikä on pysyväksi myönnetty noin 40 vuotta sitten.

Saamani vastaus kauhistutti: uusi ohjelma on tarkkaan testattu ja oikea – pitää uskoa, että tieto on sisällytetty summiin.

Minäpä en antanut periksi, vaan vaadin virkailijaa selvittämään mistä sen löytää. Olin jo etsinyt vero.fi-sivustoilta omat tietoni ja sitä ei sieltä löytynyt.

Noin viikon kuluttua sain puhelinsoiton ja tiedon, että 1.1.2018 alkaen minimiprosentti on 30 joten aikaisempia ja sen pienempiä ei huomioida.

Verottajan ohjelmia laativilla on nyt virhe tiedossa ”vanhojen” osalta – mutta miten korjataan ei.

Korjausta ei voida tehdä 2018 verotukseen, koska maaliskuu on lähellä ja ohjelmat on lyöty jo kiinni.

En ole valtakunnassa ainoa keneltä ko. vähennys on jätetty pois

Hilkka Lankia
Joutsa

Tagged with →