Joutsan seudulla on toki mukavaa kaikkina vuodenaikoina, mutta kesällä seutukunta todella herää eloon, kun mökkiläiset ja muut kesävieraat saapuvat paikkakunnalle. Tänä vuonna kaikille seudun kesänviettäjille onkin luvassa hyviä uutisia: paikallinen kesätapahtumien tarjonta näyttää olevan erittäin laadukasta.

Viime viikolla paikallislehti kertoi, että Joutsan Joutopäivät järjestetään ensi kesänäkin. Vastuuta juhlan jatkumisesta kantaa edelleen Joutsan yrittäjäyhdistys, tosin uusin voimin. Joutopäivien juhlaviikonloppuun tuo oman lisämausteensa paikallisten metsäammattilaisten järjestämät Tukkilaisten SM-kisat. Joutsan uimalassa onkin luvassa mahtavaa kesäistä tunnelmaa heinäkuun alussa.

Viime viikolla tuli julki myös toinen tapahtuma, joka nostaa Joutsan kesän rock-tarjonnan aivan uudelle tasolle. Joutopäivienkin taiteellisena johtajana toimiva yrittäjä Visa-Matti Kuitunen nimittäin herättää legendaarisen Joutorockin henkiin. Tällä kertaa Joutorockia ei järjestetä Joutopäivien yhteydessä, vaan omana tapahtumanaan elokuussa. Tulevan Joutorockin esiintyjäkaarti on niin kova, kuin voi kuvitella: pääesiintyjänä on Suomi-rockin kautta aikojen merkittävin ja suosituin yhtye Eppu Normaali.

Näiden lisäksi seudulla järjestetään runsain mitoin muita laadukkaita tapahtumia, esimerkkinä vaikkapa Rutalahden Letkaliiterin kesäohjelma. Kesätapahtumien järjestämisessä on varsinkin vähäväkisillä paikkakunnilla aina nousuja ja laskuja. Nyt näyttää siltä, että Joutsan seutukunnalla ollaan vankassa nousukiidossa.

Markku Parkkonen

Tagged with →