JoSePan ja PP-70:n Futsal-Liigan ottelussa lauantaina Tesomalla Tampereella oli panosta ihan riittävästi. Joukkueet ovat taivaspaikan molemmin puolin, JoSePa Play-Off-viivan päällä ja PP juuri sen alla. Voitolla PP olisi noussut aivan JoSePan kantaan. Tällä kertaa niin ei käynyt, vaan JoSePa kasvatti eron 9. sijaan jo 7 pisteeseen 0–4 voitolla. Puoliaikatulos oli 0–3.

JoSePalla oli muutama merkittävämpi poissaolo, kun Janne Kosunen ja Otto Piili olivat poissa, niinpä suurin osa pelistä mentiin aika kapealla miehistöllä. Positiivista oli se, että Jarkko Kosusen nilkka kesti pelata. Tässä vaiheessa kautta tosin niitä pieniä loukkeja alkaa olla joka joukkueella.

JoSePa aloitti pelin hyvin ja PP hermostuneesti. Kotijoukkue ei ensimmäisellä jaksolla pallonhallinnastaan huolimatta saanut hyökkäyspäässä oikein mitään vaarallista aikaiseksi, vaan JoSePan puolustussuunnitelma toimi erinomaisesti. Seitsemän minuutin jälkeen kotijoukkueen päässä alkoi sitten soida. Kulman jälkitilanteesta Jari Kotimäki veti kovaa maalille, josta pallo kimpoili PP:n pakeista maaliin; 0–1 JoSePalle. Kymmenen minuutin jälkeen Jere Keskisen pitkään seinäsyöttöön kurkotti nopeimpana Kotimäki, 0–2. 15 minuutin kohdalla Olli Malin karvasi omalla alueella pallon pois PP:n pelaajalta ja karkasi 2 vs 1-hyökkäykseen Markus Rautiaisen kanssa. Olli jätti syöttämisen väliin: 0–3 taukojohto JoSePalle oli valmis.

Toisella jaksolla PP laittoi asenteen kuntoon ja prässäsi rohkeammin, koska oli pakko. JoSePalle avautui välillä hyviä vastaiskupaikkoja, mutta ei maaleja tällä kertaa. Oma puolustuspaketti pysyi tälläkin jaksolla kasassa, eikä kovin suurta painetta JoSePan päässä ollut. Reikäpaitaa PP pelasi viimeisen viitosen, mutta sai luotua vain yhden hyvän paikan, missä veto karkasi kuitenkin kohti kattoa. Sen sijaan Markus Rautiainen kaunisteli lukemiksi 0–4 lähes puolesta kentästä ylänurkkaan kilahtaneella vapaapotkulla.

JoSePan voiton avain oli erinomaisesti toiminut puolustuspeli. PP ei paljon paikkoja saanut ja nekin harvat paikat Aake Partio hoiti varmasti. PP:n annettiin pitää palloa, ja heidät pidettiin vain pois maalintekosektorilta, tai sitten target-pelaaja ei saanut palloja. PP:n pallonhallinnasta huolimatta pelinhallinta oli JoSePalla.

JoSePan pohjapelaajat Jakke Kosusen ja Jose Ikosen johdolla tekivät erinomaista työtä. JoSePan nopeat kärjet juoksivat sitten vastaiskuissa karkuun Tesomalaisia. Jari Kotimäen ja Olli Malinin juoksuja olisi voinut käyttää enemmänkin hyödyksi isolla kentällä. Joka tapauksessa nolla omiin ja neljä vastustajan maaliin on vieraskentällä hieno juttu.

Ensi viikolla JoSePalla on sitten peräti kolme ottelua. Ensin keskiviikkona kohdataan Jyväskylässä KaDy, minne lähtee ainakin bussillinen kannattajia mukaan. Viikonloppuna lauantaina tulle Joutsaan sarjassa ylivoimaisesti eniten maaleja mättänyt SoVo Somerolta, ja sunnuntaina JoSePa matkaa MadMaxin vieraaksi Valkeakoskelle.

Petri Hentinen

Tagged with →