Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkisen maailmancup-urakka jatkui viime viikolla Saksan Ruhpoldingissa. Torstain pikakilpailussa Minkkinen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 61:nneksi.

– Olen ihan iloinen, varsinkin viime viikolla huonosti menneiden kisojen jälkeen. Hiihto tuntui paljon paremmalta ja ammunnatkin menivät paljon paremmin. 0+1 on minun mielestäni kuitenkin ihan hyvä. Totta kai se harmittaa, että se oli viimeinen laukaus, joka meni siinä pystyllä ohi, mutta kuitenkin sijoituksena maailmancupissa uran toiseksi paras pikakisa, kertoi Minkkinen.

Ruhpoldingissa kilpailtiin lauantaina naisten viesti. Suomi sijoittui joukkueella Suvi Minkkinen, Venla Lehtonen, Laura Toivanen ja Jenny Fellman 17:nneksi. Viestin voitto meni Ranskaan ennen Norjaa ja Saksaa.

Avausosuuden hiihtänyt Minkkinen selvitti viestin yhdellä varapatruunalla ja toi joukkueen vaihtoon 15:ntenä vajaan minuutin kärjestä.

– Olen tyytyväinen tämän päivän vetoon ja oli kiva päästä aloitusosuudelle. Vähän sössin sen makuun varapatruunan kanssa ja siinä meni turhaa aikaa, mutta pysty oli hyvä ja nopea. Kokonaisuudessaan tyytyväinen fiilis, Minkkinen kommentoi.

Minkkinen katsoi, että kokonaisuudessaan viikko oli paljon parempaa tekemistä kuin edellisellä viikolla Oberhofissa.

– Hiihto tuntui paremmalta ja ammuntakin toimi hyvin. Toki viimeinen laukaus, joka meni pikakilpailussa ohi, hieman harmittaa, mutta sijoitukseltaan kisa oli kuitenkin urani toiseksi paras pikakilpailu maailmancupissa, joten en hirveän pettynyt voi olla. Viestissä olin ensimmäistä kertaa avausosuudella ja nautin siitä todella paljon. Siinäkin hieman liian kauan aikaa meni varapatruunan kanssa, mutta muuten oikein hyvä suoritus mielestäni.

Seuraavaksi Minkkisen kilpailut jatkuvat Anterselvan maailmancupissa torstain pikakilpailulla.

Markku Parkkonen

Tagged with →