Jää petti traktorin alta Suonteella Korpisaaren edustalla maanantai-iltana. Traktori oli auraamassa alueella kulkevaa jäätietä, kun jää petti sen alla parikymmentä metriä Korpisaaren rannasta. Traktorin toisen puolen pyörät painuivat jään läpi ja ajoneuvo kaatui kyljelleen.

Traktoria kuljettanut henkilö pääsi poistumaan ajoneuvon kyydistä ja soitti hätäkeskukseen. Paikalle tullut pelastuslaitoksen yksikkö kuitenkin katsoi tilanteen olevan sellainen, ettei asialle ole pimeällä akuuttia syytä tehdä sen suurempia, vaan traktori voitaisiin nostaa seuraavana päivänä valoisaan aikaan.

Seuraavana päivänä eli tiistaina traktori nostettiin jäistä omistajan puolesta järjestetyn nostokaluston sekä nostossa avustaneen pelastuslaitoksen yksikön voimin. Pelastuslaitoksen miehistö myös seurasi, ettei traktorista pääse öljyä veteen.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan jäätietä auraamassa ollut traktori oli ilmeisesti käynyt rannassa kääntymässä ja ajanut hieman liian jäätien reunaan, jolloin jää oli pettänyt sen alta.

JS Digi 15.1.2019 Asiantuntija: Petollinen jäätilanne, eikä korjaannu ihan heti

Tagged with →