Joutsa on hakenut pitkään uutta teknistä johtajaa. Viimeisimmältä kierrokselta kärkeen nousi Emilia Lehikoinen, joka työskentelee Espoon kaupungin palveluksessa aluepäällikkönä teknisen toimen tehtävissä. Hänellä on AMK-koulutus.

Kunnanhallitus valitsi Lehikoisen virkaan perusteena, että hänellä on kelpoisuusvaatimuksen mukainen koulutus, riittäväksi katsottu perehtyneisyys tekniseen toimialaan, sekä menestyminen haastatteluissa ja soveltuvuusarvioinnissa.

Valitun on esitettävä ennen viran vastaanottamista hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan. Palkkaus ja työehdot määräytyvät työehtosopimuksen mukaisesti. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Maija Salonen (kesk.) teki vastaesityksen valintaan liittyen, että kunnanhallitus ei valitsisi teknistä johtajaa. Esitystä ei kannatettu.

Janne Airaksinen