Arvatenkin maalin jälkeinen tuuletus alà Jari Kotimäki. Kuva: Riku Kuurne.

JoSePalla oli lauantaina vastassa tärkeässä pelissä PJK Pirkkalasta. Kotijoukkue on reilusti play off -viivan yläpuolella, vieraat sen verran viivan alapuolella, että tästä heidän olisi kairattava voitto. Syyskierroksella JoSePa haki kaksi pistettä jatkoaikavoitolla Pirkkalasta.

Josepalla oli muutama avainpelaaja poissa. Olli Malinilla oli työesteitä ja Janne Kosusen polvivammasta lääkäri antaa tuomion maanantaina. PJK:llakin oli poissaoloja, mutta pelaajia riitti kuitenkin kahteen ketjuun. Pelikuviot olivat ensimmäisellä kympillä selvät. JoSePa haki paikkaa, PJK puolusti. Jari Kotimäki aloitti omat tolppakarnevaalinsa ajassa 1:30 ja toisen kerran ajassa 4:05. Siinä välissä Markus Rautiainen ja Jesse Kalliokoski pääsivät kokeilemaan maalivahti Nico Suomalaisen näppien pitävyyttä.

Ennen kympin täyttymistä Kotimäki ja Rautiainen vetivät pari tolppakutia lisää, kunnes ajassa 10:36 Kotimäki osui Jarkko Kosusen syötöstä tolppien väliin; 1–0 kotijoukkueelle. Avausmaalin jälkeen JosSePan peliin hiipi annos varovaisuutta ja PJK tasoitti pelin hallinnan. Jakson viimeisellä vitosella JoSePa sai taas otetta pelistä ja Jose Ikonen pyörähti maalin edessä vapaaksi ja sijoitti 2–0.

Jakson lopussa PJK kavensi kulmapotkusta tilanteeksi 2–1. Ensimmäinen kymppi oli kotijoukkueen. Avausmaalin jälkeen PJK kutsuttiin/änkesi karkeloihin mukaan. Toisen jakson alussa PJK nosti prässiä ja pelin hallinta siirtyi vieraille. Ajassa 22:48 Miikka Mörö siirsi hienon poikittaissyötön JosSePan maaliin. Ansaittu tasoitus vieraille. Heti seuraavalla minuutilla Mörö ratkaisi peliä toiseen suuntaan vetämällä maalipaikkaan murtautuneelta Kotimäeltä jalat alta: suora punainen ja JoSePalle ylivoima. Ylivoima pyöri noin kymmenen sekuntia, kun Rautiainen vei JoSePan 3–2 johtoon.

Ulosajo vei molempien joukueiden pelin sekaisin. PJK menetti ykkösmiehensä ja oli luonnollisesti vähän pihalla, Josepa haistoi verta ja kohelsi itsensä ihan samalla lailla pihalle. Peliin tuli liikaa tunnetta ja väkisin yrittämistä, ja JoSePalla oli viisi virhettä täynnä jo viiden minuutin kohdalla. Tämän jälkeen onneksi hermo piti, eikä kuudetta tullut koskaan. Sekava palloilu päättyi 32 minuutin jälkeen, kun Rautiainen teki illan toisensa ja vei kotijoukkueen 4–2 johtoon.

Kun illan epäonnensoturi (viisi tolppalaukausta) Jari Kotimäki veti läpiajosta yläpeltiin 5–2, alkoi peli olla paketissa. Erik Ojala kavensi 5–3:een viimeisellä minuutilla ja Rautiainen teki vielä tyhjiin 6–3 norjalaistyyliin. Sen hän teki luultavasti velaksi.

Josepa hallitsi ensimmäistä ja viimeistä kymppiä, siinä välissä peli oli ympäripyöreää. Mörön ulosajo ratkaisi paljon, mutta ilman sitäkin JoSePalla oli paljon enemmän laatupaikkoja. Ulosajo aiheutti voimakasta parranpärinää Rautiaisen 6–3-maalin ohella, mutta säännöt ovat mielestäni selkeät: jos pelaaja on välittömässä maalintekopaikassa ja häneltä vedetään jalat alta, punainen ei ole väärä ratkaisu. Luonnollisesti PJK on tästä täysin eri mieltä. Tuomariltakin kysyy tietenkin kanttia näyttää tuosta punaista.

Peli ei ehkä tasollisesti ollut parasta A-ryhmää, mutta “hengellisesti” kyllä. Toisella jaksolla oli suurta tunnetta ilmassa. PJK:n sankareita olivat Nico Suomalainen ja Miikka Mörö. Suomalainen piti joukkuetta pystyssä ensimmäisellä jaksolla ja lähes kaikki vaaralliset tilanteet kulkivat Mörön kautta. JoSePasta Kotimäki ja Rautiainen näkyvät tilastoissa, mutta työnsankareita olivat Kalliokoski ja Keskinen. Jesse kunnostautui erinomaisena pelintekijänä ja Keskinen pelasi parhaan pelinsä JoSePassa. Illan zen-hetki oli Jeren saksipotku pitkästä avauksesta, jonka Suomalainen torjui pienellä tuurillakin kulmaksi.

Kommentit: PJK Nico Suomalainen: – Mörön ulosajo ratkaisi tämän pelin. Toki JoSePalla oli tontteja enemmän kuin meillä, palloa tuli syötyä varsin paljon, mutta ulosajoon asti olimme ihan hyvin mukana pelissä. Minusta on mukava pelata tällaisia pelejä, joissa on riittävästi hommia omallakin maalilla.

Josepa Janne Kosunen: – Jostain syystä meidänkin peli meni sekaisin Mörön ulosajon jälkeen. Viisi virhettä täynnä ennen viittä minuuttia toisella jaksolla! Onneksi homma lopulta klaarattiin.

Petri Hentinen

Tagged with →