Joutsan omais- ja perhehoitajien terveys- ja hyvinvointitarkastukset siirtyvät kunnalta Keski-Suomen seututerveyskeskuksen hoidettavaksi vuoden 2019 alusta alkaen. Hyvinvointi- ja terveystarkastuksessa keskustellaan luottamuksellisesti omaishoitajan tilanteesta sekä tehdään terveydentilaan ja toimintakykyyn liittyviä mittauksia. Tavoitteena on tukea omaishoitajia sekä löytää terveyttä ja jaksamista edistäviä asioita.

Omais- ja perhehoitajat kutsutaan tarkastukseen kirjeitse. Kutsukirjeessä tarjottua tarkastusaikaa on tarvittaessa mahdollista siirtää. Kirjeen mukana tulee myös esitietolomake, joka tulee ottaa täytettynä mukaan. Tarkastus on maksuton ja vapaaehtoinen.

Omais- ja perhehoitajilla on myös mahdollisuus maksuttomaan suun hoidontarpeen arvioon, jonka voi varata erikseen Joutsan hammashoitolasta.

Markku Parkkonen

Tagged with →