Kuva: SAHL/Andrei Ivanov

Ampumahiihdon maailmancup jatkui torstaina joulutauon jälkeen Saksan Oberhofissa naisten pikakilpailulla.

Joutsan Pommin Suvi Minkkinen oli kisassa sijalla 91. Makuun puhtaasti ampunut, mutta pystystä kolme sakkokierrosta kiertänyt Minkkinen jäi kärjestä 3.37,9.

– Lähdin hiihtämään ensimmäistä kierrosta ruotsalaisen peesiin, kun he ovat yleensä hiihtäneet hyvää vauhtia. Ajattelin, että siinä peesissä on hyvä mennä, kun täällä on kovat ladut, ettei lähde liian kovaa. Ilmeisesti alku tuli kuitenkin turhan varovaisesti ja heti alussa tuli eroa. Pystyssä laukaukset tuntuivat siltä, että niiden olisi pitänyt osua. En tiedä, varmaan etuvedon kanssa oli jotakin, sormi ei ollut ihan valmiina ja liipaisuun tuli virhe. Aikamoista hakemista sekä hiihdon että ammunnan osalta, kommentoi Minkkinen.

Sunnuntaina Oberhofissa kilpailtiin naisten ja miesten viestit.

Naisten viestissä nelikko Venla Lehtonen, Laura Toivanen, Suvi Minkkinen ja Kaisa Mäkäräinen joutui kierroksella ohitetuksi kolmannella osuudella ja näin ollen Mäkäräinen ei päässyt starttaamaan. Joukkue siirrettiin sivuun sijalta 20.

Suvi Minkkinen joutui kiertämään osuudellaan kolme sakkokierrosta. Minkkinen joutui kärjen ohittamaksi toisen ampumapaikan jälkeen.

– Aika huonostihan se meni. Vaikea paikka lähteä ja oli hankala keskittyä, kun liikaa ajatteli sitä, että kärki tuli jo aika lähellä takana. Ei ollut normaalia omaa tekemistä ollenkaan. Tästä taas oppii.

Markku Parkkonen

Uutiseen lisätty 14.1.2019 klo 9.40 tiedot sunnuntain viestistä.

Tagged with →