Syyskuun 23. päivä Suonteella riehuneesta trombista kertonut ja maanantaina 24. päivä julkaistu juttu oli JS Digin luetuin yksittäinen artikkeli vuonna 2018. Kyseinen sivu avattiin Google Analytics -palvelun tietojen mukaan kaikkiaan 6.729 kertaa vuoden 2018 aikana. Trombia ja sen aiheuttamia tuhoja käsiteltiin neljässä eri verkkoartikkelissa, jotka keräsivät yhteensä 9.688 lukukertaa.

Leivonmäeltä alkanut ja myöhemmin koko seutukunnan vesiverkostoa koskenut vesikriisi keräsi lukijoita yhteenlaskettuna enemmän. Aiheesta julkaistiin kaikkiaan 12 artikkelia JS Digissä ja ne avattiin yhteensä 13.640 kertaa. Myös tätä aihepiiriä koskeva ensimmäinen artikkeli oli näistä luetuin. Se keräsi 3.239 sivulatausta ja pokkasi näin ollen hopeaa.

Kolmanneksi kiri Leivonmäen syksyinen murha. Ensimmäinen juttu keräsi kaikkiaan 2.620 sivulatausta ja juttusarja yhteensä reilut 6.000 latausta. Aivan kintereille nousivat puolestaan uutinen Vuohelan Herkun toimipisteen avaamisesta Joutsaan sekä Pappisissa tapahtunut ampumavälikohtaus.

Joutsan Seudun vuoden 2018 aikana toteuttamat uudistukset ovat lisänneet liikennettä verkossa huomattavasti. Ennen JS Digin lanseerausta verkkosivusto joutsanseutu.fi on kerännyt kuukausittain noin 4.000 eri kävijää. Toukokuun alusta määrät lähtivät tasaiseen kasvuun siten, että vuoden lopussa kuukausittaisia kävijöitä on jo 9.500 kappaletta.

Syyskuu erottuu tilastoista piikkinä Suonteen trombin ja vesikriisin johdosta. Tuolloin sivusto keräsi liki 15.000 eri kävijää.

Joutsan Seutu lanseerasi keväällä JS Digi -palvelun, eli lehden kaikki uutistuotanto tuli tarjolle verkkosivustolle maksumuurin taakse. Alkusyksystä julkaistiin puolestaan mobiililaitteille tarkoitettu sovellus, joka on tarkoitettu JS Digin käyttöön.

Jukka Huikko

Kuva: Anssi Saari