Näitä liikenteen automaattisesta kameravalvonnasta varoittavia liikennemerkkejä on jokin aika takaperin asennettu Lusin ja Vaajakosken välille. Kameratolppien asennus tuli valmiiksi jo loppusyksystä.

Nelostien varsille Vaajakosken ja Lusin välille on nyt asennettu varsin runsaasti automaattisen kameravalvonnan tolppia. Noin kuukausi sitten sinne laitettiin myös kameravalvonnasta varoittavia liikennemerkkejä. Tämä on herättänyt kysymyksiä siitä, milloin liikenteen kameravalvonta alkaa, sillä ulkonaisesti kaikki näyttäisi valmiilta. Näin ei kuitenkaan ole, vielä.

Asiaa valottaneen poliisiylitarkastaja Samppa Holopaisen mukaan valvonta tällä tieosuudella ei ole vielä käynnissä, eikä kameroita tolpissa ole.

– Meillä on vielä uuden kameramallin koekäyttö ja testaus menossa. Kun valvonta uudella tieosuudella alkaa, niin ennen sitä tullaan hyvissä ajoin laajasti tiedottamaan asiasta, ettei tämä tule kenellekään yllätyksenä. Tulemme todennäköisesti järjestämään erillisen tiedotustilaisuuden sitä ennen, kertoo Holopainen.

Hän arvioi, että valvonnan aloitusajankohta voisi olla jossakin vaiheessa keväällä tai kesällä, mutta tämä riippuu miten testit etenevät, milloin ohjeistukset saadaan kuntoon ja poliisin henkilöstö koulutettua uuden laitteen käyttöön.

Jokaiseen tolppaan ei tule omaa erillistä kameraa.

– Kameroita kierrätetään tolpissa samaan tapaan kuin jo toiminnassa olevilla tieosuuksilla. Tällä hetkellä suhdeluku on suunnilleen yksi kamera per seitsemän tolppaa, vastaa Holopainen kysymykseen valvonnan tiheydestä ja kameroiden lukumäärästä tieosuudella.

Janne Airaksinen