Joutsan keskustassa paloi eilen illalla puurakenteinen 150 neliön omakotitalo asumiskelvottomaan kuntoon. Palokunta sai hälytyksen kello 17.20. Länsitien ja Rantatien kulmauksessa olevassa talossa näkyi liekkejä ensimmäisestä kerroksesta ja ullakosta, kun ensimmäiset yksiköt saapuivat paikalle. Sammuttaminen ja palon rajaaminen alkoi nopeasti, sillä palopaikasta on paloasemalle vain muutama sata metriä.

– Talon rakenne ja ikä olivat kuitenkin sellaiset, että yleissyttyminen oli jo tapahtunut, kun teimme ensimmäisiä sammutushyökkäyksiä. Palopesäkkeiden sammuttaminen jatkuu edelleen. Puramme rakenteita päästäksemme viimeisten pesäkkeiden kimppuun, kertoi aamulla palotarkastaja Teijo Mäkinen Joutsan palokunnasta.

Talon asukas oli omatoimisesti poistunut rakennuksesta yritettyään sitä ennen alkusammutustoimia. Hän altistui savulle ja toimitettiin siksi Joutsan terveysasemalle ja siitä edelleen keskussairaalaan.

Paikalla oli useita pelastustoimen yksiköitä Joutsasta, Leivonmäeltä, Jyväskylästä ja Hartolasta. Tulipalosta aiheutunut savunmuodostus oli voimakasta ympäröivillä taajaman alueilla.

Syttymissyy on parhaillaan tutkinnassa. Tulipalon alkuun ajoittuu isoja osia Joutsan taajamasta pimentänyt sähkökatkos. Alkuun palokunta epäili, että olisiko puulämmitteinen keskuslämmityskattila ylikuumentunut sen vuoksi, että kiertovesipumppu ei ole toiminut. Kattilahuone on kuitenkin puhdas, eikä tulipalo ole sieltä lähtöisin.

Tulipalon sammutuksen jälkityöt jatkuvat edelleen.

Lukijan kuva palon alusta, Katja Kajanterä.
Lukijan kuva: Katja Kajanterä.

Janne Airaksinen

Tulipalo Joutsassa 2.1.2019 from Joutsan Seutu on Vimeo.

Tagged with →