Joutsan Vuoden 2018 liikunta- ja urheiluteot on valittu. Vuoden urheilutekoina palkittiin Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkisen esiintyminen Pyeongchangin talviolympialaisissa ja Joutsan Seudun Pallon miesten nousu Futsal-Liigaan kaudelle 2018–2019.

Palkitsemisten perusteluja eilen järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa kertonut Joutsan kunnan vapaa-aika- ja nuorisotoimen esimies Kari Kosunen totesi Suvi Minkkisen päätähtäimen olleen koko ajan ampumahiihdossa.

– Hän on Joutsan Pommin hiihtokoulun kasvatteja ja edustanut aina Joutsan Pommia. Viime talvena hän oli edustamassa Suomea talviolympialaisissa sekä pääsi kiertämään maailmancupia useassa kilpailussa. Siteet ovat vahvat edelleen Joutsaan ja tuo näkyvyyttä myös paikkakunnalle, Kosunen totesi Minkkisen palkitsemisen perusteluista.

JoSePan miesten futsal-joukkue on menestynyt Kosusen mukaan jo aiemmilla kausilla Futsal-Ykkösessä, mutta joukkueen kaksi voittoa Liigakarsinnoissa takasi nousun korkeimmalle futsalin sarjatasolle kuluvalle kaudelle.

– Valmentaja Mikko Paappanen on tehnyt pelaajien kanssa erinomaista työtä ja joukkue on kehittynyt viime vuosina isoin askelin, Kosunen totesi.

Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen palkittiin Vuoden 2018 urheiluteko -palkinnolla. Palkinnon ojensivat Joutsan hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Leo Niinikoski (keskellä) sekä Joutsan kunnan talous- ja hallintojohtaja Antti-Pekka Hokkanen.

Vuoden 2018 liikuntateko -palkinnon saajaksi on valittu Joutsan Pommin seuravalmentaja Mika Sirkka. Palkitsemisen perusteena on Sirkan aktiivinen toiminta Pommissa sekä yli kaksikymmentä vuotta kestänyt ohjaus- ja valmennustyö yleisurheilussa Joutsassa.

– Hän on hoitanut seuran yleisurheilun toiminnanohjauksen, osallistunut leireille, kilpailuihin ja seuratoimintaan. Hän näyttää esimerkkiä muille ja suhtautuu erittäin positiivisesti nuoriin ja liikuntaan yleisesti, Kosunen kertoi palkitsemisen perusteluista.

Palkitsemistilaisuudessa puhunut Joutsan hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Leo Niinikoski totesi Minkkisen, JoSePan miesten futsal-joukkueen sekä Sirkan toimivan esimerkkinä nuorille ja miksei vanhemmillekin – nämä kun kannustavat omalla esimerkillään myös muita liikkumaan.

Vuoden urheilutekoa valitessa hyvinvointi- ja sivistyslautakunnalla oli Niinikosken mukaan tällä kertaa ongelma, kun tarjolla oli kaksi hyvää ehdokasta.

– Ei voitu muuta ratkaisua tehdä kuin jakaa molemmille tunnustus, Niinikoski totesi.

Tarja Kuikka

Yläkuvassa Vuoden Liikuntateko -palkinnolla palkittu Joutsan Pommin seuratoimija Mika Sirkka (vas.), Vuoden urheiluteko -palkinnon saanut ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen sekä Vuoden urheiluteko -palkinnon saanutta JoSePan miesten futsal-joukkuetta palkitsemistilaisuudessa edustanut valmentaja Mikko Paappanen.