JoSePa kohtasi 2. kierroksen ensimmäisessä ottelussa Futsal-liigassa Sievi Futsalin vieraspelissä 22.12. Sievi ei antanut joululahjoja, vaan piti pisteet itsellään maalein 4–1 (1–1)

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja hieman tunnustellen. JoSePa aloitti suht rohkeasti ja saikin oman osansa maalipaikoista. Janne Kosunen loukkaantui jo ensimmäisten vaihtojen aikana, joten Matias Paappanen nousi pelaavaan kokoonpanoon ja sai ensimmäisen kunnon tulikasteensa Futsal-liigassa moninkertaista Suomen mestaria vastaan. Paappanen vastasi haasteeseen ja pelasi hyvän ottelun kärkijoukkuetta vastaan.

Maaliin palannut joukkueen kapteeni Niko Rantanen torjui Sievin yritykset ilman isompia ongelmia. JoSePa sai useamman hyvän paikan Miika Toivolan maalille, mutta maalit jäivät syntymättä. Sievi joutui kuitenkin rikkomaan JoSePaa, kohteena lähinnä Jari Kotimäki, useaan kertaan ja Sievin virheet täyttyivätkin jo ottelun 13 minuutilla.

Maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkueen Henri Heikkilä, joka tykitti pallon voimalla ylänurkkaan ottelun 15 minuutilla. Tästä kuitenkin vain minuutin kuluttua Sievi joutui ottamaan kuudennen rikkeensä, ja Markus Rautiainen pääsi tasoittamaan ottelun kymmenestä metristä pilkulta. Puoliajalle mentiin 1–1 lukemissa.

Toisella puoliajalla Sievi prässäsi hyvin ja JoSePa joutui osittain roiskimaan palloa pois omalta alueeltaan. Tällä kertaa JoSePa joutui rikkomaan kotijoukkuetta enemmän ja rikkeet tulivat täyteen jo toisen puoliajan kahdeksannella minuutilla. JoSePan peli meni hieman sekaisin rikkeiden tultua täyteen ja pelin hallinta siirtyi enemmän Sieville. JoSePa pääsi kuitenkin ajoittain iskemään hyvin vastaan, mutta maaliin asti pallo ei päätynyt.

Ottelu jatkui tasaisena, kunnes Henri Heikkilä iski ottelun toisen maalinsa hyvällä vedolla alanurkkaan vain neljä minuuttia ennen päätösvihellystä. JoSePa siirtyi pelaamaan reikäpaitaa heti maalin jälkeen. Ylivoimalla pallo liikkui hyvin, mutta Sievin rutinoitunut puolustus kesti. Lopussa Sievi pääsi vielä tuikkaamaan kaksi maalia tyhjiin, joten pisteet jäivät ennakkosuosikki kotijoukkueelle Sieviin. JoSePan parhaana palkittiin maalivahti Niko Rantanen.

Petri Hentinen

Tagged with →