Tämän lehden ilmestymispäivänä 19.12.2018 tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun allekirjoittanut vihittiin papiksi Mikkelin tuomiokirkossa. Kuluneen 50 vuoden aikana luin ensimmäistä kertaa seurakunnan kirkollisista ilmoituksista todella hämmästyneenä, että seurakunnassa ei ole sunnuntaina jumalanpalvelusta. Viime viikon Joutsan Seudussa Joutsan seurakunnan kirkollisissa ilmoituksissa olivat sanat ”16.12. ei jp:tä Joutsankirkossa. Seurakuntalaisia kehoitetaan osallistumaan Hartolan srk:n messuun klo10 Hartolan kirkossa”. Jumalanpalvelusta Joutsan seurakunnan alueella ei ollut myöskään Leivonmäellä eikä Luhangassa. Miten tuollainen oli mahdollista? Miksi kehotus osallistua messuun Hartolassa? Miksi ei Toivakassa, Pertunmaalla tai muualla, jos tuollainen kehotus katsottiin tarpeelliseksi?

Matti Kallioinen
rovasti
Joutsan seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja