Kuva: SAHL/Andrei Ivanov

Joutsan Pommin ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen osallistui viime viikolla Italian Ridnaussa kilpailtuun ibu-cupiin. Tuloksena oli Minkkisen ensimmäinen Top10-sijoitus cupissa.

Torstaina kilpailtiin sekaviesti, jossa Suomi oli sijalla 14.

– Olin toisella osuudella ja makuuammunnassa jouduin käyttämään yhden varapatruunan ja pystyn sain nollille ilman varoja. Mielestäni oma suoritus oli ihan hyvä, vaikkakin alkuvauhdin kanssa oli hieman hakemista, kun oltiin 1400 metrin korkeudessa ja sopeutumispäiviä oli vain yksi ennen kilpailua, arvioi Minkkinen.

Lauantaina käydyssä pikakilpailussa Minkkinen otti nolla-ammunnalla uransa parhaan sijoituksen ibu-cupissa. Tuloksena oli yhdeksäs sija.

– Top10-sijoitus on ollut jo pitkään tavoitteena ja varsinkin kun aiemmista tuloksista on nähnyt, että nolla-ammunnalla se olisi mahdollista, niin kiva nähdä nyt ihan konkreettisestikin, että se toteutui. Hiihdollisesti ei ollut mikään paras päivä, vaan korkeus tuntui kropassa aika reilusti, enkä kisan aikana uskonutkaan, että se olisi sinä päivänä riittänyt noin korkealle. Ilmeisesti kuitenkin muillakin tuntui korkeus kropassa, kun tulos oli noin hyvä.

Hyvän suorituksen myötä ja myös siitä syystä, että maailmancup-joukkueessa oli sairasteluita, Minkkinen nostettiin sunnuntaiksi hiihtämään viestiä Hochfilzenin maailmancupiin.

– Matkustus myöhään illalla ja taas aikainen kisa aamulla tuntui väsymyksenä kropassa, mutta silti sain mielestäni tehtyä hyvän hiihdon ja ammunnan. Makuulla jouduin käyttämään kaksi varaa ja siinä ehkä hätäilin vähän liikaa, mutta pysty oli hyvä ja nopea nolla-ammunta ja sainkin nostettua joukkueen sijoitusta muutamalla sijalla. Loppusijoitus oli 17.

Seuraavaksi Suvi Minkkinen kilpailee Nove Meston maailmancupissa pikakilpailussa tämän viikon perjantaina.

Tarja Kuikka

Kuva: SAHL/ Andrei Ivanov

Tagged with →