Sanomalehdestä voi näin joulun alla askarrella kierrätyshengessä enkelikoristeita, joita voi ripustaa esimerkiksi joulukuusen oksille. Yhden enkelin valmistamiseen tarvitaan pala sanomalehden sivua, liimaa, sakset, pätkä lankaa sekä enkelin mallista riippuen joko helmi tai enkelikiiltokuva. Helmen voi halutessaan korvata esimerkiksi pienellä, pehmeähköllä kuusenkoristepallolla, jollaista oheisissa kuvissa on käytetty. Helmeä tai kuusenkoristepalloa käyttäessä ripustuslangan pujottamiseen voi myös käyttää apuna neulaa.

Ohessa olevat enkelimallien koot ovat vain ohjeellisia. Halutessasi isompia tai pienempiä enkeleitä, käytä erikokoisia paloja kuin oheisissa ohjeissa on käytetty.

Paperienkeleiden valmistamiseen tarvitaan pala sanomalehden sivua, liimaa, sakset, pätkä lankaa sekä enkelin mallista riippuen joko helmi tai enkelikiiltokuva.  Helmen voi myös korvata kuusenkoristepallolla. Neula ei ole välttämätön, mutta ripustuslangan pujottamisessa siitä voi olla apua.

Helmienkeli

1. Leikkaa sanomalehdestä kaksi 15×20 senttimetrin suuruista palaa.

2. Taita molemmat palat yksitellen pitkältä sivulta noin senttimetrin levyiselle haitarimaiselle taitteelle.

3. Tee toiseen taiteltuun palaan siipitaite noin viiden senttimetrin päähän yläreunasta siten, että taitat siipiosan oikealle.

4. Tee sama peilikuvana toiselle palalle, eli taita siipitaite noin viiden senttimetrin päästä vasemmalle.

5. Liimaa ripustuslangan päät parin senttimetrin matkalta toisen taitellun palan sille reunalle, joka tulee enkelin keskiosaan.

6. Liimaa toinen taiteltu pala kiinni toiseen siten, että saat symmetrisen mekko- ja siipiosan ja ripustuslangan päät jäävät toisiinsa liimattujen palojen väliin näkymättömiin.

7. Liimaa molemmat siivet alareunoistaan mekko-osan ulkoreunoihin.

8. Pujota ripustuslanka helmen tai kuusenkoristepallon läpi.

Pieni kiiltokuvaenkeli

1. Leikkaa sanomalehdestä 10×23 senttimetrin suuruinen pala ja taittele se lyhyen sivun suuntaisesti noin senttimetrin levyiselle haitarimaiselle taitteelle.

2. Solmi taite langalla yhteen noin kolmen senttimetrin päästä taitteen yläreunasta, jolloin langan alapuolisesta osasta muodostuu enkelin alaosa ja yläpuolisesta osasta siipiosa.

3. Avaa langan yläpuolelle jäävän siipiosan taitetta toisesta reunasta ja liimaa se enkelin mekko-osan ulkoreunaan. Tee samoin toisen puolen siipiosalle.

4. Liimaa enkelikiiltokuva taitekohtaan.

Teksti: Riitta Nurminen ja Tarja Kuikka
Kuvat: Tarja Kuikka

Tagged with →