Joutsan yhtenäiskoulussa mietittiin alkusyksystä alakoulun joulujuhlaa ja opettajat päättivät, että tapahtumasta tehdään tällä kertaa joulupolku. Samaan aikaan toisaalla Joutsan seurakunta, Kotiseutuyhdistys ja Toivakan-Joutsan 4H-yhdistys miettivät yhteistä joulupolkua Talomuseolle. Sattumalta koululla kuultiin järjestöjen suunnitelmasta ja todettiin, että samalla viikolla ei ole järkeä järjestää kahta joulupolkua. Niinpä voimat päätettiin yhdistää ja valmistaa koko väestölle suunnattu Joulupolku-tapahtuma tiistai-iltana 18.12.

Joulupolulla on perheille monenlaista nähtävää ja koettavaa. On ”Vanhanajan joulu” ja ”Saamelaiselämää” -pajat.  Jouluseimen ääressä voi rauhoittua ja ”Tonttujen jumpparadalla” voi temppuilla. Tonttuja näkyy siellä täällä ja niiden lukumäärä kannattaa painaa mieleen. Kahvilassa voi nauttia lämmintä juomaa ja leivonnaisia ja tukea samalla kuudesluokkalaisten kevään leirikoulua. Kovalla pakkasella tapahtuma siirretään koululle.

Liisa Liias

Tagged with →