Luhangan kunta ja kappeliseurakunta juhlistivat eilen yhdessä 101-vuotiasta Suomea. Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet aloitettiin talvikirkossa pidetyllä jumalanpalveluksella, jonka jälkeen oli vuorossa seppeltenlasku sankarihautausmaalla. Hautausmaalta väki siirtyi takaisin talvikirkkoon, jossa tilaisuus jatkui lyhyellä ohjelmalla.

Juhlapuhujana toiminut kunnanjohtaja Tuomo Kärnä pohti puheessaan paitsi Suomen itsenäisyyttä ja edellisten sukupolvien sen eteen tekemää työtä, myös onnellisuutta, jota hänen mukaansa nykypäivänä nakertaa täydellisyyden tavoittelu. Kärnä itse katsoi, ettei onni synny niinkään materiasta, vaan varsin yksinkertaisista asioista.

Luhangan osalta hän sivusi muun muassa paikkakunnan aktiivista yhdistyselämää todeten olevansa ylpeä siitä, että Luhangassa on tänä päivänä paljon erilaisia aktiivisia toimijoita.

– Tutkimusten mukaan vapaaehtoistyö on hyvä tapa edistää toisten tyytyväisyyttä ja myös omaa tyytyväisyyttämme samalla kertaa. Tutkitusti ne, jotka auttavat muita, ovat merkittävästi onnellisempia kuin ne, jotka eivät niin tee, totesi Kärnä.

Juhlapuheen ohella Luhangan itsenäisyyspäivän juhlassa kuultiin Marjo Merivirran johtamaa Luhangan Laulajat -kuoroa. Tilaisuus päätettiin Maamme-lauluun ja kakkukahveihin.

Teksti: Janne Airaksinen

Kuvat: Tarja Kuikka

Katso lisää kuvia Luhangan itsenäisyyspäivän juhlasta:

Luhangan Laulajat esiintyivät juhlassa Marjo Merivirran johdolla.
Luhangan kunnanjohtaja Tuomo Kärnä piti tilaisuuden juhlapuheen.
Juhlan päätteeksi tarjolla oli kakkukahvit.