Vuonna 1985 syntyneen ulkopaikkakuntalaisen miehen epäillään kuljettaneen omistamaansa pakettiautoa huumausaineen vaikutuksen alaisena ilman vaadittavaa ajo-oikeutta Joutsassa tämän viikon maanantaina.

Aamuaikaan liikkeellä ollut mies oli liikkunut autollaan Angesselän alueella, jäänyt autonsa kanssa hetkellisesti jumiin, mutta päässyt kuitenkin poistumaan paikalta ja lähtenyt ajamaan Nelostietä pohjoisen suuntaan. Tapauksen nähnyt sivullinen oli pitänyt miestä päihtyneen oloisena ja teki tästä sen vuoksi ilmoituksen hätäkeskukseen.

Poliisipartio tavoitti miehen Nelostieltä Leivonmäen Teboilin kohdalta ja teetti miehellä huumepikatestin. Testinäyte osoittautui positiiviseksi, joten mies kuljetettiin edelleen verikokeisiin.

Miehen epäillään syyllistyneen tapauksen tiimoilta rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä ajoneuvorikkomukseen.