Joutsan joulukausi avattiin perjantai-iltana perinteisin menoin Joutsan yrittäjäyhdistyksen järjestämässä Joulunavauksessa. Joulunavauspuheen pitänyt Joutsan kunnan uusi talous- ja hallintojohtaja Antti-Pekka Hokkanen kehotti kuntalaisia käyttämään paikallisia palveluja.

– Pienen kunnan kasvattina on ilo nähdä miten Joutsassa on pystytty säilyttämään palveluiden taso ja tarjoamaan loistavat puitteet niin urheiluun kuin luonnossa liikkumiseen – moottoriurheilusta puhumattakaan. Suosikaamme siis loistavia paikallispalveluita, jotta voimme kuntana olla yhtä elinvoimainen jatkossakin.

Hokkanen totesi, että Joutsan kunnassa on uskallettu panostaa monenlaisiin vapaa-ajan palveluihin.

– Tästä on esimerkkinä kesällä valmistunut pumptrack-rata, joita ei ihan joka naapurilta löydy ja joka näyttää olleen kesän hitti Joutsassa. Toinen esimerkki on Leivonmäen koululle kesällä rakennettu lähiliikuntapaikka, joka palvelee niin nuorta kuin vanhempaakin väkeä. Mikä sitten lieneekin meidän seuraava ylpeyden kohde? Siihen te voitte olla vaikuttamassa. Nykikää siis reilusti virkamiehiä ja luottamushenkilöitä hihasta ja tuokaa meille ideoitanne.

Joulunavauksen juontajana toimi Keski-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Kari Kivisaari ja musiikkia esittivät leivonmäkiset laulaja Eva Vikman ja säestäjä Leea Tommola. Perinteiseen tapaan illan ohjelmassa oli Joulupukin ja Joulumuorin saapuminen, ilotulitus ja arvonnat.

Markku Parkkonen

Joulunavauksen juonsi Kari Kivisaari (vas.) ja joulunavaussanat lausui Antti-Pekka Hokkanen.

Musiikista vastasivat Eva Vikman (oik.) ja Leea Tommola.

Ilta päättyi ilotulitukseen.

Katso video Joulunavauksen tunnelmista: