Joutsan kunta hankkii ensi vuoden alusta alkaen jokaiselle kunnan omaishoitajalle enintään neljä hyvinvointipalvelua vuodessa. Hyvinvointipalveluilla tarkoitetaan tässä tapauksessa hierontaa ja jalkahoitoa.

Päätöksen taustalla on Iiris Ilmosen (kok.) lokakuussa kunnanvaltuustolle jättämä aloite, jossa Ilmonen esitti hyvinvointipalvelun – esimerkiksi hieronnan – kustantamista omaishoitajille, jotta näiden jaksamista tuettaisiin.

Mainittujen hyvinvointipalvelujen tarjoaminen maksaa kunnalle noin 5.000 euroa vuodessa. Kustannukset maksetaan vanhustenhuollon kehittämiseen ja nuorisotyöhön tarkoitetun Taimi Salokosken rahaston varoista. Päätöksen hyvinvointipalvelujen tarjoamisesta teki tiistaina kokoontunut Joutsan perusturvalautakunta.

Omaishoitajien määrä vaihtelee Joutsan alueella vuosittain 40–45 välillä.

Tarja Kuikka