Eläkeliiton Luhangan yhdistyksen hallitus uudistui. Uusia kasvoja hallitukseen saatiin, kun yhdistyksen syyskokous valitsi hallituksen erovuoroisten Aino Mönkölän, Tauno Dammertin ja Pentti Mannisen tilalle Eila Honkasen, Risto Masalinin ja Eila Helmisen.

Erovuorossa olleista pisimpään hallituksessa on toiminut Pentti Manninen. Hänen kohdallaan ”työsarkaa” tulee täyteen kunnioitettavat kaksitoista vuotta. Mainittakoon, että Manninen on osallistunut vuosien mittaan kiitettävän ahkerasti yhdistyksen kokouksiin ja monille eri reissuille.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa tuttuun tapaan Eino Polvela. Muut hallituksen jäsenet ovat Hely Virtanen, Raija Virtanen ja Pirkko Vilkman.

Kokousesitelmänä kuultiin asiaa edunvalvonnasta ja sen järjestämisestä.

Kokousväellä nousi huolen aiheeksi se, että säilyykö apteekki Luhangassa. Sekä toisena huolena tiedonsaanti niille henkilöille, joilla ei ole nykyajan sähköisiä yhteyksiä. Miten käy heidän, joilla on vain tavallinen puhelin ja televisio, kuului osanottajien joukosta. Todettiin, että paperilehteä halutaan lukea ja sen välityksellä tietää muun muassa kunnan asioista. Omasta toiminnastaan yhdistys tiedottaa paikallislehden välityksellä.

Kuluvan vuoden aikana yhdistys on järjestänyt syyskaudella atk-kurssitusta viisi kertaa. Ihan perusasioista sähköisten viestimien käytöstä on lähdetty liikkeelle; sähköpostista, verkkopankista, hakupalvelinten käytöstä, kuvien siirtämisestä ja skypetyksestä. Periaatteena oli, että joka vähiten tietää, häntä eniten neuvotaan, ihan rauhalliseen tahtiin. Kurssi toimi samalla kohtaamispaikkana, ”nettikahvilana” päiväkahvi herkkuineen. Tulevia atk-osaajia oli kirjoissa kaikkiaan kymmenen. Aihe otetaan esille ensi vuonna uudelleen, jos tarvetta ilmaantuu. Toiveita siitäkin voi esittää hallituksen jäsenille.

Tulevan vuoden toimintaan hyväksyttiin alkuvuodesta kimppakivaa karaokea yhdessä Joutsan yhdistyksen lauluntaitajien kanssa. Keväinen päivän kylpylämatka on suunnitelmissa. Samoin osallistuminen kylvösiunaukseen on ohjelmassa yhteistyötahojen kanssa. Liikuntaa ja teatteria on luvassa kesän koittaessa. Vaatteiden esittelymyyntiä ja eriaiheisia luentoja saadaan kuulla ensi vuonnakin.

Kaiken huippuna on pikkujoulun vietto. Tänä vuonna jouluisen harmonikkamusiikin saattelemana.

Aino Mönkölä