Joutsan kunta kokeili maanantaina jotain täysin uutta. Kuntalaisille tarjottiin mahdollisuus tulla keskustelemaan vuoden 2019 talousarviosta ja antamaan siitä palautetta, tällä kertaa paikkana olikin kauppakeskus Perttula. Kun kuntalaistilaisuuksia on aikaisemmin järjestetty, väkeä on yleensä pyydetty koolle jonnekin kouluille tai työväentalolle.

– Näin tehtiin nyt ensimmäistä kertaa. Mietimme, että esimerkiksi koulukeskuksen auditorioon tuntuvat aina tulevan samat henkilöt, ja nyt päätimme kokeilla tällaista, totesi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Kuurne (kesk.).

Aulatiloissa oli kansan haastateltavissa johtavia luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita. Esillä olivat perusturvan, sivistystoimen ja teknisen talousarviot ja investointiohjelma. Silmämääräisesti todeten keskusteluyhteyksiä saatiin. Ainakin katuinfran investointeihin tuli esityksiä ja muun muassa kuntoportaiden rakentamista yleisurheilukentän mäkeen toivottiin.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jukka Huikko (kok.) piti iltaa mukavana kokeiluna, jota toki on vielä jalostettava.

– Kunnanhallitusohjelman mukaisesti ideana olisi toteuttaa vastaava esittely- tai kommentointimahdollisuus seuraavana digitaalisessa ympäristössä.

– Perinteiset info- ja kuulemistilaisuudet eivät oikein vedä porukkaa ja uusia toimintamalleja on kehiteltävä. Esimerkiksi taannoisen Joutsan keskustan kaavoitusta koskeneen tilaisuuden osallistujamäärä jäi todella vähäiseksi, vaikka kyse on yhdestä merkittävimmistä kehittämistoimenpiteestä kirkonkylää koskien, pohti Huikko.

Janne Airaksinen

 

Tagged with →