Joutsan Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti maaliskuussa valtuustoaloitteen, jossa se esitti kahden koirapuiston rakentamista. Toista puistoa ryhmä esitti rakennettavaksi Joutsan uimalan parkkipaikan viereiselle peltoalueelle tai Huttulantien viereiselle puistoalueelle ja toista Leivonmäelle.

Aloite eteni hiljattain Joutsan tekniselle ja ympäristöosastolle ja tekninen lautakunta keskusteli siitä viime viikolla. Ennen ratkaisujen tekemistä lautakunta päätti ottaa Joutsan Koiraharrastajat ry:n mukaan keskusteluun ja kysellä yhdistykseltä, pitääkö tämä koirapuistoja tarpeellisena ja jos pitää, tarvitaanko sen mielestä kahta puistoa ja minne puisto tai puistot pitäisi yhdistyksen mielestä perustaa.

– Meillähän on suunnitelmissa ollut, että jos on tällaiselle tarvetta, että sinne vanhalle urheilukentälle voitaisiin tällainen aitaus tehdä. Siellähän ne pitävät koirakoulujakin, sanoo teknisen lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Liukkonen.

Tarja Kuikka