Itä-Päijänteen Rastin 46. suunnistuskautta on juhlittu tossunpesijäisissä Toivakassa. Toivakkatalolle kokoontui 4.11. parikymmentä seura-aktiivia nauttimaan yhdessäolosta kera puuron ja kakkukahvien.

Itä-Päijänteen Rastin suunnistajien mitalisaalis arvokisoista oli yhteensä kaksi maailmanmestaruutta, yksitoista suomenmestaruutta, kuusi SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia. Aluemestaruuksiakin kertyi yhteensä 19 kappaletta. Viimevuotinen aiempi mitaliennätys parani ja nyt edelliskautta useamman suunnistajan voimin.

Vuoden 2018 suunnistajana palkittiin pertunmaalainen Seppo Ollikainen (H65), joka kauden aikana voitti kaksi maailmanmestaruutta ja kolme suomenmestaruutta pyöräsuunnistuksessa. Suomenmestaruuksia saavutti lisäksi Heikki Peltonen (H60) kuusi ja Tapani Häkkinen (H80) kaksi.

Henkilökohtaisilla matkoilla SM-mitaleille ylsivät myös Ismo Saari (H50), Pasi Martikainen (H55) ja Heikki Nurminen (H70). SM-viestimitaleja saavuttivat edellisten lisäksi Ismo Paukku (H60), Hannu Väätäinen (H65) ja Taisto Voutilainen H75. Suunnistuksen ensimmäiseen luokkaan ylsivät myös Tuomo Marttinen (H50) ja Satu Paalanen (D40).

Suunnistusliiton rankilistoilla Heikki Peltonen voitti sarjansa sekä hiihto- että pyöräsuunnistuksessa, pyöräsuunnistuksessa Seppo Ollikainen oli sarjassansa toinen ja Ismo Saari kolmas.

Seuratyön kannalta merkittävää oli neljä SM-mitalia viesteistä. SM-pyöräsuunnistusviestien historiassa IPR oli ensimmäinen seura, joka otti kaksoisvoiton jossakin sarjassa.

Seura järjesti elokuussa Keski-Suomen Suunnistuksen pitkänmatkan aluemestaruuskilpailun JoSeMoRan enduroradalta käsin. Ratamestarina hääri Jarmo ”Jake” Puttonen laatien maukkaat radat pihkaniskoille. Kesän aikana seura järjesti kuntorasteja viikoittain yhteensä 17 kertaa, joilla kertyi lähes 600 kuntoilusuoritusta.

Kuvassa esiintyvät pyöräsuunnistuksen SM-viesteistä vasemmalta Suomenmestarit Pasi Martikainen ja Seppo Ollikainen sekä SM-hopeaa Heikki Peltonen  ja Heikki Nurminen.

Heikki Peltonen