Tammijärvellä on kuluneen viikon aikana kiinnitetty huomiota Tammijärventien varteen ilmaantuneeseen nopeusnäyttötauluun, joka näyttää ajonopeuden lisäksi hymynaamaa tai apeaa naamaa riippuen siitä, onko nopeus sallituissa rajoissa vai onko kyse ylinopeudesta. Vihreät numerot ja hymynaama kertovat sopivasta ajovauhdista, punaiset numerot ja apea naama taas kielivät ylinopeudesta.

Nopeusnäyttötaulu ilmaantui viime viikon loppupuolella pankin ja Tammijärven koulun väliselle tieosuudelle Luhangan koulun liepeille ja se näyttää nopeuden Korpilahden suunnasta Joutsan suuntaan ajaville. Näytön ilmaantuminen on ilahduttanut monia paikallisia, sillä sen on katsottu olevan tervetullut muistutus alueella voimassa olevasta 60 kilometrin tuntinopeusrajoituksesta. Monien mielestä kyseisellä tieosuudella ajetaan liian kovaa.

Nopeusnäyttötaulun tuoma ilo jäänee kuitenkin lyhyeksi, sillä näytön läsnäolo on perua Keski-Suomen ely-keskuksen tienhoidon alueurakan kilpailutuksesta, jonka yhteydessä pääurakoitsijaa edellytettiin kierrättämään alueella edellä mainitunlaista nopeusnäyttötaulua. Kiertävä näyttö on siis Tammijärvelläkin vain tilapäisesti.

Esimerkiksi tämän vuoden maalis-huhtikuussa nopeusnäyttötaulu oli Hirvensalmentiellä Mieskonmäessä.

Tarja Kuikka

 

Tagged with →