Suomi on voittanut Counter-Strike: Global Offensiven maailmanmestaruuden kansainvälisen kattojärjestön IESF:n, järjestämissä elektronisen urheilun maailmanmestaruuskisoissa. Turnaus pelattiin Kaohsiungissa, Taiwanissa 9.–11.11.2018.

Paikallisia oli vahvasti mukana tekemässä tulosta, sillä joutsalainen Otto Takala toimi 14-henkisen maajoukkueen johtajana. Turnauksessa pelattavat pelit olivat League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive ja Tekken 7, joista jokaiseen Suomi lähetti edustuksen.

Turnaus alkoi perjantaina ja CS:GO:n finaali pelattiin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Pelin kisajoukkueessa pelasivat Eetu (sAw) Saha, Lasse (ZOREE) Uronen, Olli (sLowi) Pitkänen ja Jesse (zehN) Linjala HAVU Gaming -organisaatiosta ja Samuli (Twixie) Herrala SuperJymy -joukkueesta. Finaalissa Suomi kohtasi Ruotsin Flow-joukkueen ja voitti luvuin 3–0. Voitostaan joukkue tienasi 10.000 dollaria. Kolmanneksi turnauksessa sijoittui Romania.

– Meidän jengissä pelasi muuten tuttu hartolalainen vuonna -96 syntynyt Olli Pitkänen, jolla myös läheinen yhteys Joutsaan.

– Jokaisen MM-turnaukseen osallistuneen maajoukkueurheilijan suoritus, niin yksilönä kuin joukkuepelaajana oli erinomainen ja keskittyminen omaan tekemiseen pysyi korkeana läpi koko turnauksen. Maailmanmestaruus CS:GO:sta on hieno tunnustus koko maajoukkueelle ja Suomelle, kommentoi maajoukkueen johtaja Takala.

League of Legendsissa Suomi sijoittui kahdeksan parhaan ja Tekken 7:ssa 16 parhaan joukkoon.

Kuvassa vasemmalta oikealle maajoukkueen johtaja Otto Takala, Eetu “sAw” Saha, Jesse “zehN” Linjala, Samuli “Twixie” Herrala, Lasse “ZOREE” Uronen ja Olli “sLowi” Pitkänen.

Kuva on Joonas Pikkaraisen/SEUL ry:n. 

Janne Airaksinen