Joutsan Pommin yleisurheilukauden päättäjäiset pidettiin kahvila Hypoteekissa viime viikon sunnuntaina. Paikalla oli nelisenkymmentä yleisurheilutoiminnassa mukana ollutta henkilöä, lajin harrastajia, toimitsijoita, ohjaajia sekä lasten urheilukoululaisia ja heidän vanhempiaan.

Yleisurheilujaoston puheenjohtaja Matti Haapala kertasi lyhyesti kesän tapahtumia ja piti merkittävänä sitä, että omissa ikäluokissaan nuoret urheilijat menestyivät erinomaisesti jopa valtakunnan tasolla. Erityisenä ilonaiheena tällä kesäkaudella oli Anniina Haapalan vetämän yleisurheilukoulun erityisen runsas osallistujamäärä.

Kesän toiminnasta palkittiin menestyksestään 13-vuotiaiden poikien piirinmestaruusviesteissä yllättäen hopeaa napannut viestijoukkue Rasmus Kemppainen, Benedict Seppälä, Elias Laitinen sekä Luukas Kemppainen. Saman sarjan tyttöjen joukkue sai tunnustusta koko kauden hyvällä asenteella tapahtuneesta harjoittelusta ja kilpailemisesta.

Kauden nousijana palkittiin vasta vuoden verran lajia harjoitellut Luukas Kemppainen. Kemppainen otti lyhyestä lajiharjoittelutaustastaan huolimatta jo piirinmestaruuden 60 metrin juoksussa ja voitti muun muassa kansalliset kisat Orimattilassa ja rikkoi kesän aikana A-tulosrajan sekä pikamatkalla että pituudessa.

 

Yleisurheilukauden päättäjäiset saivat Hypoteekissa niin sanotusti tuvan täyteen. Kuva: Tiina Seppälä

Vuoden sisulisäpoikana palkittiin Benedict Seppälä, joka oli kaikissa piirinmestaruuslajeissaan selkeästi piirin paras poika ikäluokassaan. Myös kesän suurimmassa nuorisourheilutapahtumassa Youth Athletic games -kilpailuissa kesäkuussa Espoossa Seppälä voitti kolme lajia eli 60 metrin, kuulan ja keihään ja oli pituudessa kolmas. Kesän kotimaan tilastoissa tämä nuori monipuolisuusihme nappasi tuloksillaan ikäluokkansa kärkipaikan kolmessa lajissa ja oli kolmen parhaan joukossa kahdessa lajissa.

Vuoden sisulisätyttö oli Veera Reponen, joka oli T12-sarjan 60 metrin juoksussa myös A-tulosrajan saavuttanut urheilija ja piirin kärkinimiä. Reponen paransi alkukesällä ennätystään lähes kaikissa kesäkuun kisoissa.

Taitomerkkirajan saavutti myös Ilmari Laitinen keihäänheitossa. Yhdessä Benedict Seppälän kanssa pojat muodostivat kovan parivaljakon, joka muun muassa voitti Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla P11-sarjan kaksimiehisen joukkuekisan.

Vuoden nuorisourheilijana muistettiin Anniina Haapalaa, joka juoksi kesän aikana hyviä juoksuja ja paransi ennätystään 100 metrin juoksussa. Haapala sijoittui myös Koululiikuntaliiton SM-kisoissa Hämeenlinnassa kuudenneksi A-sarjassa. Otto Takala selviytyi Kalevan kisoihin neljäntenä vuonna peräkkäin ja hänet huomioitiin tästä saavutuksesta, vaikka loppukilpailupaikka jäikin tällä kertaa saavuttamatta.

Samassa yhteydessä palkittiin maastojuoksu-cupin neljässä osakilpailussa menestyneet juoksijat. Urheilukoululaiset saivat hienon diplomin ja lisäksi heijastimen muistoksi kesästä. Apuohjaajana toiminutta Henriikka Haapalaa muistettiin stipendillä. Seuran puheenjohtaja Marko Hartonen jakoi maastojuoksu-cupin palkinnot ja kiitti yleisurheilujaostoa kauden aktiivisesta toiminnasta.

Ohjelman lopuksi ennen makoisia kakkukahveja Mika Sirkka piti kuvaesityksen kauden tapahtumista.

Mika Sirkka

Yläkuvassa P13-sarjassa yllätyshopeaa piirinmestaruusviestissä napannut joukkue: Elias Laitinen (vas.), Rasmus Kemppainen, Benedict Seppälä ja Luukas Kemppainen. Kuva: Tiina Liukkonen

 

Tagged with →