Joutsalaislähtöiset hiihtäjäsisarukset Riikka-Liisa ja Veli-Matti Räsänen osallistuivat viime viikonloppuna Rovaniemellä hiihdettyyn maastohiihdon Suomen Cupiin. Lauantaina matkoina olivat perinteisen 10 kilometriä naisilla ja 13,2 kilometriä miehillä. Sunnuntaina hiihdettiin perinteisen sprintit.

Joutsan Pommia edustava Riikka-Liisa Räsänen hiihti vain lauantain normaalimatkalla. Tuloksena oli 56. sija.

– Lauantain kisa oli huonoin pitkään aikaan ja fiilikset luonnollisesti erittäin pettyneet. Edellisen viikon sairastelut vaikuttivat kisasuoritukseen odotettua enemmän. Nyt täytyy ottaa pieni tilannetsekkaus, parannellaan likka sataprosenttisesti kuntoon ja lähdetään sitten rakentamaan kautta eteenpäin, sanoo Räsänen.

Jämsänkosken Ilvestä edustava Veli-Matti Räsänen sijoittui lauantaina normaalimatkalla sijalle 30. ja sunnuntaina sprintillä sijalle 25.

– Tuntemukset eivät olleet kummassakaan kisassa kovinkaan hyökkäävät. Tuloksellisesti ne olivat kuitenkin kohtuulliset, sillä SC-pisteitä (TOP30) tuli molemmilta päiviltä. Kokonaisuutena nämä ensimmäiset kisat ovat olleet selkeästi parhaimpia kauden avauksia pitkään aikaan, joten siltä osin olen tyytyväinen ja mielenkiinnolla jatketaan tästä eteenpäin, sanoo Räsänen.

Tarja Kuikka